El vot judicial enceta la setmana amb encara més ritme

L’elevat nombre d’electors que s’han apropat a la seu de la Justícia aquest dilluns fa que ja es freguin les 3.000 persones i que es tingui clar que el rècord el 2019 s’esmicolarà

Cua per dipositar el vot a la Seu de la Justícia.
Cua per dipositar el vot a la Seu de la Justícia. Toni Solanelles

El vot judicial va acabar la primera setmana amb una elevada velocitat i encara ha accelerat més aquest dilluns. Sigui pel motiu que sigui, queda clar que un nombre important d’electors ja hauran tancat el seu sufragi molt abans que diumenge s’obrin les urnes als comuns. Els responsables tenen clar que el rècord del 2019 s’esmicolarà. I de bon tros.

Dissabte al matí la seu de la Justícia va registrar importants aglomeracions de gent que volia avançar el seu vot. Prop de 500 persones, segons les fonts consultades, van passar al llarg del matí per les dependències judicials per exercir el seu dret al sufragi. I això  cal sumar-ho a les 2.000 que ja ho havien fet durant la setmana, xifra que suposava el doble que en el mateix període del 2019.

I el ritme, lluny de baixar, creix. La seu de la Justícia ha tornat a viure aquest dilluns un bon nombre d’electors que prefereixen fer servir aquest sistema. La sensació és que no només se superaran els 7.000 votants d’ara fa quatre anys -llavors suposava el 25% del cens- sinó que es pot arribar molt més amunt. Per ara, ja es troba entorn els 3.000. Es creu que es pot superar fins i tot la barrera dels 8.000, ja que per l’experiència d’altres comicis se sap que la segona setmana és quan més gent vota.

Caldrà, però, esperar per veure què suposen aquestes dades. Més participació? O, simplement, avançar el vot pel fet que el cap de setmana comencen les vacances de Setmana Santa i, d’aquesta forma, poder marxar del país? Diumenge es podrà discernir.

Etiquetes

Comentaris

Trending