Demòcrates s’aferra al vial per “assolir el repte d’integrar Sant Julià” a la causa taronja

La candidatura que encapçala Helena Mas fa l’ullet a l’entorn de Tercervia assegurant que és l’única llista laurediana que representa “els valors de la moderació i del centre, del centredreta”

Una setantena de persones han acudit a la reunió de poble demòcrata a Sant Julià.
Una setantena de persones han acudit a la reunió de poble demòcrata a Sant Julià. Toni Solanelles

El desdoblament del vial i impulsar el projecte universitari. Són els dos cavalls de batalla als quals s’enfilen els demòcrates a Sant Julià per aconseguir “el gran repte, el gran somni, el gran objectiu, la gran il·lusió” d’aconseguir el triomf electoral a Laurèdia. Demòcrates considera la parròquia laurediana “clau” per aconseguir la majoria absoluta que pretenen. Per això, i tot picant l’ullet a l’entorn de Terceravia, els taronges han recordat que són l’única candidatura que representa “els valors de la moderació i del centre, del centredreta”.

Els qui més han incidit en el fet que Sant Julià “es mereix pujar al carro de la majoria parlamentària” i “pesar molt més del que ha pesat” tant al Consell com al Govern i que això “repercuteixi en la ciutadania” han estat el candidat a la reelecció a cap de l’executiu, Xavier Espot, i la secretària d’organització de Demòcrates, Rosalina Areny. Aquesta darrera, abans de presentar la candidatura territorial laurediana, ha assegurat que Sant Julià és “una parròquia clau, que hi tenim dipositades moltes esperances”.

Espot, com també la número 1 territorial i encara en funcions secretària d’Estat de Salut, Helena Mas, s’han compromès durant una reunió de poble celebrada davant una setantena de persones a la sala comunal Sergi Mas a tirar endavant el desdoblament del vial lauredià. El cap de Govern en funcions ha assegurat que si el projecte “es va demorar” va ser per les dificultats econòmiques que els demòcrates es van trobar a la seva arribada a l’executiu el 2011. Ara, ha assegurat Espot, es donen els condicionants financers “i s’han anat posant les bases” per completar la variant.

IMG 3933
Intervenció de Xavier Espot a la reunió de poble laurediana.

Espot ha aprofitat el vial i la voluntat de canvi, i l’herència rebuda pels demòcrates al 2011, per llançar dards enverinats a Pere López i Jaume Bartumeu, els dos rostres més visibles i ascendents de l’aliança socialdemòcrata. El candidat taronja ha assegurat que “semblava que el culpable fos Demòcrates” del fet que no hagi tirat endavant el vial i “qui va sepultar el projecte va ser el Govern socialdemòcrata del senyor Pere López i el senyor Jaume Bartumeu”. Dels dos líders de PS SDP + Espot n’ha recordat que són “aquelles dues persones que parlen de canvi i que ja governaven quan jo ni tan sols em plantejava fer política”.

Tornant al vial -el cap de llista demòcrata, que repeteix el seu discurs a totes les parròquies aquest vespre ha tingut uns minuts més de dedicació específica del que sol ser habitual-, Espot ha afirmat que no volia “fer volar coloms” i que fa quatre anys hauria pogut dir que es faria el vial però no era possible. “Vaig anunciar que posaríem les bases” i des de llavors  “s’han fet avenços molt significatius tot i que s’ha de fer el túnel de Rocafort”. Ara, ha assegurat el candidat a la reelecció, “puc venir aquí amb el cap ben alt i us puc prometre que farem el vial de Sant Julià”.

ALTRES PROJECTES

Helena Mas, com altres membres de l’equip -Joan León i Sandra de la Rosa, o la número 5 de la nacional, Carol Puig- han desgranat després de presentar-se altres iniciatives del programa demòcrata, com tot allò que té a veure amb el projecte universitari, habitatges a preu assequible que volen promoure amb el comú, promoure la declaració d’interès nacional de la Plaça Major, restaurar el colomer de Rocafort, readequar la zona de l’abocador de la Rabassa i fomentar una xarxa nacional d’abocadors de runa.

IMG 3856
Carol Puig, número 5 de la nacional, durant la seva intervenció.

O donar suport a una xarxa de calor dels equipaments administratius públics a partir d’aprofitar la biomassa dels boscos. Una xarxa, aquesta darrera, que el comú de Terceravia ha estat reivindicant des de fa temps, amb un projecte sobre la taula, i mai no ha tingut el suport prou ferreny del Govern, fet que fins i tot ha molestat en més d’una ocasió el cònsol, Josep Majoral.

En fi, que sense Unió Laurediana en joc, i amb els seus seguidors dividits entre Liberals i el vot de càstig i canvi socialdemòcrata, els demòcrates tenen en Sant Julià una part “essencialíssima” per mirar de d’assolir “una majoria àmplia que necessitem”. “Andorra necessita estabilitat política que només els demòcrates i els seus aliats poden donar-li”, ha conclòs Espot.

Comentaris (11)

Trending