L’únic cara a cara entre PS i DA es pinta de clar color ‘taronja’

La llista liderada per Jordi Torres i Maria Martisella s’imposa a Encamp de forma molt més clara de l’esperat, confirmant el domini demòcrata des del 2011

Torres, amb el també candidat, en aquest cas nacional, arribant a la seu de DA.
Torres, amb el també candidat, en aquest cas nacional, arribant a la seu de DA.

Encamp és ‘taronja’. Ni tan sols l’aliança entre el Partit Socialdemòcrata i Agrupament Encampadà ha pogut donar la volta a la realitat dels darrers anys on Units pel Progrés, la branca demòcrata a la parròquia, s’ha emportat totes les eleccions tant generals com comunals. La llista formada pel ministre Jordi Torres Falcó i la consellera general Maria Martisella s’ha imposat. I no s’ha limitat a fer-ho en una votació igualada. Al contrari, ho ha fet de forma força folgada.

Ha estat dels comuns que més ha trigat a donar avançaments d’escrutini. Però a la segona actualització, ja ha quedat força clar que la partida seria ‘taronja’. Amb 167 vots escrutats, la llista d’UP+DA s’escapava de forma clara (103 a 64). I segons avançava l’escrutini s’ha confirmat la tendència. Una línia que no només donava la victòria als ‘taronja’ sinó que, a més, ho feia amb una diferència molt clara. L’únic cara a cara directe entre PS i DA s’ha saldat de forma contundent en benefici d’aquesta darrera formació.

Torres i Martisella, doncs, repeteixen triomf. Ho van fer fa quatre anys, però llavors amb una diferència mot més justa (61 vots davant la llista conjunta de PS i Liberals sota el paraigua de d’Acord), cert, també, amb altres dues llistes en joc. Ara, es distancien en 151 vots, fet que confirma que Encamp, que havia estat un feu vermell fins el 2011, s’ha transformat des de llavors en territori demòcrata.

I aquest, potser, és un dels motius, a l’entendre de Pujol del resultat. “A vegades és difícil capgirar una tendència que sempre és la mateixa”, ha comentat la candidata socialdemòcrata, que ha volgut deixar clar que la tàctica de pactar amb Agrupament havia estat, al seu entendre, la correcta. “Ho havíem de fer així; si no, sols tampoc hauríem aconseguit cap canvi”, ha comentat. Tot i això, no s’ha estat d’apuntar que “el sistema electoral a les parròquies és així; ni és representatiu ni proporcional”.

La cara de la jornada, lògicament, era Jordi Torres. El ministre estava exultant. Remarcava sobretot el fet que, a diferència dels seus rivals, “nosaltres vam anar en solitari”, davant “dues forces que s’han ajuntat”. Al seu entendre, “hem sabut arribar a l’elector i explicar les nostres propostes”.

L’encara ministre de Turisme en funcions -haurà de presentar la dimissió quan agafi el càrrec de consellers general-, ha celebrat també la majoria absoluta. “És una gran notícia. Hem fet bona feina i ho hem sabut explicar; hem estat al costat de la gent i hem sabut fer front a les problemàtiques”, ha manifestat.

Comentaris (2)

Trending