PS SDP + promet implantar una nova llei d'urbanisme

Entre altres qüestions pretén protegir espais que ara no ho estan perquè no s'han fet estudis d'impacte

Laia Moliné i Carmen Garcia conversen sobre creixement sostenible
Laia Moliné i Carmen Garcia conversen sobre creixement sostenible

L’aliança socialdemòcrata proposa fer una llei d’urbanisme nova que serveixi per “solucionar totes les mancances que han provocat els 12 anys de governs demòcrates i Liberals que l’única cosa que han fet és tirar per un creixement desmesurat i constant”, ha explicat Laia Moliné, candidata de la llista nacional. Per la seva banda, la territorial d’Escaldes de la coalició ha plantejat la necessitat de replantejar i evitar els embussos que hi ha en hores punta per millorar la circulació.

La llei d’urbanisme que proposen ha de tenir en compte la sostenibilitat del medi ambient i la disponibilitat dels recursos. Moliné assenyala que cal obrir un debat amb tots els actors concernits i “no fer estudis de càrrega, com ara, amb l’única intervenció dels comuns”, per marcar els límits del creixement i fer que tothom els respecti. En aquesta mateixa llei proposen que no es pugui construir en terrenys agrícoles i tampoc a determinades alçades i pendents. Per limitar l’especulació ha reiterat que cal limitar la compra d’habitatge dels no residents a un sol immoble.


LA MASSANA

Els socialdemòcrates a la Massana han mostrat una vegada més el seu desacord amb el projecte d'Heliport de la Caubella. Michel Moliné, primer a la llista territorial de PS SDP +, no entén “perquè des del comú no es va fer un referèndum per preguntar si es volia o no l'Heliport”. La proposta de la coalició és revisar l'adjudicació d'aquesta infraestructura i traslladar-la a la Borda Vidal que “està a prop de la frontera i allunyat de nuclis urbans”.


ENCAMP

La candidatura de PS+Agrupament Encampadà treballarà perquè la gent gran pugui tenir “una vida activa i plena, tant físicament com mentalment”. Així ho ha manifestat la número 1 de la llista, Marta Pujol, durant la reunió que han mantingut juntament amb Susagna Venable, número 2, amb els padrins de la parròquia. El programa de PS+Agrupament Encampadà recull diverses propostes referents a la gent gran. “Volem respondre a les seves necessitats, garantir la seva qualitat de vida, oferir propostes d'habitatge específiques”, ha detallat Pujol, assenyalant la necessitat que tenen moltes persones grans de viure en espais on tinguin la seva privacitat, però també puguin socialitzar.

Marta Pujol i Susagna Venable escolten la gent gran d'Encamp
EOG MG 6312

Pel que fa a l'habitatge, la candidata socialdemòcrata ha explicat que s'estudiaran diverses possibilitats, des de pisos tutelats a fórmules de cohabitatge amb espais privats i espais compartits on poder fer activitats com el menjador, sala d'estar i de jocs, biblioteca i fins i tot, si pogués ser, amb horts i espais per a desenvolupar activitats a l'aire lliure.


ESCALDES-ENGORDANY

D'altra banda, els candidats de la territorial socialdmeòcrata a Escaldes han criticat els  “nusos circulatoris” que hi ha cada dia a la zona compresa entre la Dama de Gel i la rotonda del KM 0. El cap de llista de PS SDP +, David Pérez, ha explicat que el Pla de Mobilitat que va promoure Govern amb els comuns d’Andorra la Vella i l’escaldenc li cal un replantejament i evitar els embussos que hi ha en hores punta per millorar la circulació. Explica que hi ha tres aparcaments que tenen l’entrada i la sortida dels vehicles pel mateix lloc i “el què és insòlit és el gir a l’esquerra per entrar en un centre comercial”. Per aquest motiu, el què proposen és refer el Pla de Mobilitat i de les mesures que en surtin “es duguin a terme i s’executin”.

 

 

Comentaris

Trending