PS SDP+ aposta per potenciar les associacions de comerciants dotant-les de més pressupost

L'aliança socialdemòcrata també vol crear un ministeri exclusiu de Turisme i Comerç per treballar conjuntament la marca Andorra i reactivar el Consell Andorrà de Competitivitat

Pere López i Quim Miró a la zona comercial de Prada Ramon
Pere López i Quim Miró a la zona comercial de Prada Ramon

Novè dia de campanya i el tema triat per comentar a la premsa i als seus lectors ha estat el comerç i el turisme. Aquest dilluns al matí ho ha fet Demòcrates i a la tarda la coalició socialdemòcrata entres PS i progressistes SDP. A més han coincidit en una de les propostes: unificar els departaments de comerç i turisme i crear un sol ministeri amb aquestes dues àrees.

Pere López, el cap de llista socialdemòcrata, ha assegurat, però, que la idea és seva i que Demòcrates no diu exactament al mateix al seu programa “que ja hem vist durant aquesta campanya que és evolutiu i que l'adapten sobre la marxa”.

Polèmica al marge, López ha assegurat que aquests dos àmbits són el centre del seu programa polític perquè “Andorra ha estat, és i serà per molts anys una destinació turística i de comerç. Són els dos sectors que mouen la nostra economia, que generen més riquesa, més llocs de treball i que generen més recaptació d'impostos”.

A banda de crear un ministeri únic que ha de treballar per la marca Andorra, també preveuen reactivar el Consell Andorrà de Competitivitat del comerç i que consideren que és essencial per a la dinamització comercial i que té la competència assignada d'establir estratègies comercials i projectar la imatge a l'exterior. Els socialdemòcrates critiquen que aquest ens amb participació pública i privada es va reunir per última vegada farà un any i mig i defensen que per tal donar-li empenta caldrà dotar de més pressupost les associacions de comerciants.

També per donar més protagonisme al sector privat, PS SDP+ vol modificar la llei d'Andorra Turisme i la composició del consell d'administració. Alhora vol aconseguir una gestió més participativa i que permeti valorar l'eficiència de l'acció que desenvolupa. Finalment, també preveu que s'afegeixi a les seves tasques la d'observatori del Turisme.

 

Comentaris

Trending