Queixes de PS i Agrupament Encampadà per no poder posar una paradeta electoral al carrer

La candidatura ho va demanar -s’admet que de forma informal- per aquesta tarda al parc del Prat de Sant Miquel però se’ls va denegar al·legant que la llei no ho contempla

Susagna Venable i Marta Pujol a Encamp
Susagna Venable i Marta Pujol a Encamp

La candidatura del PS i Agrupament Encampadà ha lamentat que el comú els ha denegat el permís per instal·lar una carpa per fer campanya al carrer. En concret, la volien col·locar a la zona del parc infantil del Prat de Sant Miquel. S’admet que la petició no es va fer de manera formal, però també indiquen que l’únic motiu que se’ls ha donat és que la Llei del règim electoral i del referèndum no ho contempla.

Així ho ha volgut denunciar la número 1 de la candidatura, Marta Pujol. Consultada per Altaveu, ha explicat que “la idea era muntar una paradeta per fer una activitat més festiva el darrer dia de campanya”. És a dir, aquest divendres al vespre. Es volia aprofitar que la zona del prat de Sant Miquel, després de la sortida de les escoles, està força concorreguda. Així, “volíem repartir programes a possibles pares encara indecisos i, també, fer alguna cosa pels nens”.

Al final, però, no podrà ser. “Es va demanar permís al comú a inicis de setmana. Ahir, ens van confirmar que no ens el donaven”, relata Pujol. El motiu? “Ens diuen que no ho preveu la Llei electoral, però que jo sàpiga tampoc ho prohibeix”, ha apuntat la candidata de l’aliança socialdemòcrata i d’Agrupament. S’admet, però, que la petició no es va fer de manera formal, fet que també ha acabat facilitant la negativa per part de la corporació.

RESPOSTA DEL COMÚ

Des de la corporació, s’ha volgut posar en relleu que “no hem rebut cap petició que permeti donar resposta a la sol·licitud de fer una parada”. S’apunta que “únicament es va rebre una consulta telefònica que va ser contestada en els termes que indica la llei sobre espais per a celebrar actes electorals i repartiment de publicitat”. També es recorda que “en aplicació de la Llei qualificada del règim electoral i del referèndum, els espais reservats a la campanya electoral queden determinats i com es pot procedir per sol·licitar els que no estan previstos”. Per últim, també s’apunta que hi ha una ordinació de Medi Ambient i Via Pública que “indica quins elements de publicitat estan prohibits i quins requereixen autorització per part de comú”.

Comentaris (4)

Trending