Liberals vol instituir el Dia de la Cultura Andorrana i aposta per un Museu de l’Esquí

La formació proposa que el català s'inclogui com a llengua interlocutora a l'Acord d'associació amb la Unió Europea

Comentaris

Els candidats de Liberals d'Andorra, Jordi Troguet i Maribel Lafoz a la porta de l'Hotel Rosaleda, seu del ministeri de Cultura a Encamp,
Els candidats de Liberals d'Andorra, Jordi Troguet i Maribel Lafoz a la porta de l'Hotel Rosaleda, seu del ministeri de Cultura a Encamp, BRU NOYA

Liberals d'Andorra proposa la creació del Dia de la Cultura Andorrana, la construcció del Museu de l'Esquí al Pas de la Casa i la inclusió del català com a llengua interlocutora a l'Acord d'associació. Així ho ha avançat la candidata nacional número 2, Maribel Lafoz. "Es necessari invertir en programes i accions que millorin l'ús social del català",  ha subratllat.

Lafoz considera que "una cultura sana i forta és sinònim d'un país ric". Ha afirmat que "cal basar l'acció política en una bona acció cultural que posi en valor les creacions i el talent local". En aquest sentit, la celebració del Dia de la Cultura Andorrana ha de servir, segons la candidata, "per fomentar el sentiment de la nostra identitat, reivindicar les nostres tradicions i posar en valor el patrimoni històric del país".

Ha remarcat que és necessari potenciar i acompanyar les noves creacions i produccions culturals d'artistes andorrans per donar suport al talent local. A més, també ha afegit que es parlarà amb tots els actors i associacions implicades per escollir la data més idònia per celebrar aquest dia.

Pel que fa al Museu de l'Esquí, Lafoz ha indicat que el Pas de la Casa és el lloc ideal, ja que va ser on es va iniciar l'esquí. "Seria una cosa important per al país però també per a la població".  La número de la 2 llista nacional ha informat que ja s'ha parlat amb ciutadans que cedirien el seu material antic i restaurat per exposar-lo al museu.

 

Comentaris (2)

Trending