Liberals es mostren partidaris d’incentivar els plans de jubilació privats

La formació proposa un petit augment de les cotitzacions per augmentar el fons de pensions de la CASS

Comentaris

El candidat de Liberals, Pere Cerqueda a la porta de la CASS aquest divendres.
El candidat de Liberals, Pere Cerqueda a la porta de la CASS aquest divendres. BRU NOYA

El número quatre de la llista nacional de Liberals, Pere Cerqueda ha apostat aquest divendres per incentivar els plans de jubilació privats i complementaris, encara que només sigui una petita part.  El candidat considera que l'actual sistema de pensions de la CASS necessita una reforma, ja que a la llarga les contribucions que es fan no seran suficients per cobrir el volum de despeses i seran insuficients.

Cerquera ha subratllat que la postura de Liberals és intentar aconseguir un pacte d'Estat per solucionar la problemàtica, no només entre actors polítics, sinó també amb concertació amb els diferents agents econòmics i socials. Ha proposat un petit augment de les cotitzacions per augmentar el fons de pensions. "Es tracta de mesures realistes que poden ser assumides pels assalariats i per les empreses", ha dit.

El candidat s'ha mostrat partidari de fer més controls de les baixes mèdiques i de revisar els atorgaments de les cobertures del 100%, estudiant cada cas. Si Liberals arriba al Govern apujaran el salari mínim fins al 60% del mitjàm seguint fil per randa les recomanacions de la Carta Social Europea.

Per altra banda, la formació creu que hi ha un bon model sanitari però que no es pot mantenir sense augmentar els recursos que s’hi destinen.  Així, consideren que perquè la ciutadania no hagi de fer aportacions més elevades, cal una racionalització de les despeses, fixar uns criteris de gestió que permetin detectar els problemes de les finances públiques i, alhora, treballar en una reestructuració coherent i sostenible del model.

També opinen que la modificació de la Llei de la CASS del 2008 ha demostrat ser insuficient per resoldre el problema. Aconseguir que els fons de la CASS puguin fer front als compromisos de les branques general i de jubilació és una prioritat i un debat inajornable, la qual cosa implica, entre altres accions, la implementació d’una reforma sanitària encara pendent.

Comentaris (3)

Trending