Liberals promourà els models de negoci basats en la intel·ligència artificial

El candidat d'Ordino, Marc Galabert diu que les crítiques al projecte del laboratori de Grifols, tenen l'objectiu d'enterbolir la campanya "sovint amb falsedats o difamacions"

Comentaris

El candidat liberal, Marc Galabert (centre) aquest dilluns a la plaça Lídia Armengol, a Andorra la Vella.
El candidat liberal, Marc Galabert (centre) aquest dilluns a la plaça Lídia Armengol, a Andorra la Vella. BRU NOYA

El candidat de Liberals a la parròquia d'Ordino, Marc Galabert ha dit que cal mantenir el creixement econòmic després de la pandèmia. "Volem seguir apostant per l'economia digital i penso que ho hem demostrat impulsant una llei que dona facilitats als emprenedors perquè puguin desenvolupar la seva activitat al país, que habilita noves formes de finançament, i que posa estructures legals per facilitar la transformació digital".

Galabert ha explicat que cal impulsar tots aquells models de negoci relacionats amb la intel·ligència artificial que possiblement necessitarà habilitacions legislatives. "Per aquest motiu des d'Andorra Recerca i Innovació ja tenim una persona participant al comitè d'ètica de la intel·ligència artificial del Consell d'Europa per recollir tota la informació del que s'està fent i poder legislar de forma segura i amb totes les garanties en un sector que està en boca de tothom i que és el futur".

Ha recordat també tota la feina que ha fet Govern durant els últims quatre anys en l'àmbit de la diversificació econòmica, amb l'impuls de sectors com aquells relacionats amb el blockchain, la biotecnologia o els esports electrònics, que van ser declarats sector d'interès nacional. El candidat a indicat que l'economia digital ha de conviure amb els sectors tradicionals, els quals no són aliens a la transformació digital, i un exemple clar és el comerç electrònic.

Un dels projectes de diversificació econòmica és el laboratori Grifols a Ordino. Galabert ha afirmat que "la voluntat és desenvolupar un sector d'alt valor afegit, no contaminant, no especulatiu que genera llocs de treball d'alta qualificació i que pot ser la primera pedra d'un sector que crea tractaments de futur que poden ser de gran utilitat per al país i a nivell internacional".

El secretari d'Estat de Diversificació Econòmica en funcions ha volgut sortir al pas de les crítiques tot i reconèixer que són "legítimes". Ha denunciat que tenen l'objectiu d'enterbolir la campanya "sovint amb falsedats o difamacions" i que es doni "una imatge tergiversada del que representa el projecte, un projecte que no té cap risc per a la població".
 

Comentaris (6)

Trending