La Junta Electoral no es mulla sobre una errada del comú de Canillo

La corporació va eliminar “per error” de la llista electoral definitiva un ciutadà que estava inscrit dues vegades al registre, una d’elles amb passaport andorrà i que havia votat en altres eleccions, una situació per a la qual l’organisme de control es declara “incompetent” i passa la pilota als tribunals

Edifici del comú de Canillo.
Edifici del comú de Canillo. COMÚ CANILLO

La Junta Electoral s’ha declarat “incompetent” per resoldre una consulta que va fer el cònsol major de Canillo, Francesc Camp, sobre “l’eliminació” per error al registre electoral d’un ciutadà que constava registrat dues vegades, una d’elles amb el passaport andorrà i ha estat aquesta la que s’ha esborrat. Meritxell Verdú que ha estat la que ha expressat el parer de la Junta Electoral, manifestant que les qüestions relatives a la confecció de les llistes electorals no entren dins les funcions que la Llei qualificada del règim electoral i del referèndum. 

El passat 6 de març el cònsol major de Canillo, Francesc Camp, va entrar a la Junta Electoral una consulta referent a la inscripció d’un elector a la llista definitiva de cara a les eleccions generals del 2 d’abril. Explica que “per error” no es va incloure en aquesta llista definitiva. Assenyala que això prové arrel “d’una actuació d’ofici per part del comú quan va procedir a eliminar la duplicitat del registre del cens de població”. Aquesta persona constava inscrit dues vegades, una d’elles amb passaport andorrà (havent votat en eleccions anteriors) i l’altra, sense.

Camp estableix que “en el moment d’eliminar la duplicitat al cens de població, per error es va eliminar aquella que portava aparellada la constància del passaport andorrà i, per tant, la que li donava dret al vot i que automàticament feia que aparegués a la llista de persones amb dret a vot en el moment de configurar-se aquesta; i es va deixar vigent aquella on no constava el passaport andorrà d’aquest; i, per consegüent, que no constés a la llista electoral definitiva per automatisme del sistema”.

Davant d’aquesta situació, la Junta Electoral assenyala que “qüestions relatives a la confecció de les llistes electorals no entren dins les funcions que la Llei qualificada del règim electoral i del referèndum li atribueix expressament, de manera que escau declarar la incompetència de la Junta Electoral quant a la consulta efectuada”. Així mateix, posa de relleu que “contra les decisions dels comuns, incloent o excloent alguna persona de la llista electoral, els interessats podran interposar recurs davant els tribunals dins els 8 dies naturals següents a la seva publicació”. Aquest recurs es regularà pel procediment urgent i preferent previst a la Constitució.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending