Espot veu DA amb opcions de guanyar a totes les parròquies i carrega contra els pactes del PS

El candidat ‘taronja’ alerta que la pròxima legislatura hi haurà “moments de turbulències” davant els quals cal gent a les institucions “amb bagatge i experiència”, fet que, indica, només pot garantir el seu partit

L'acte ha culminat amb tots els candidats sobre l'escenari.
L'acte ha culminat amb tots els candidats sobre l'escenari.

Demòcrates pot guanyar les set parròquies. És la sensació del seu candidat a cap de Govern, Xavier Espot. Així ho ha afirmat abans de l’acte de presentació de les llistes, tant nacional com parroquials, que presenten als comicis. També ha advertit que la legislatura vinent estarà “plena de turbulències” i que, en aquestes circumstàncies, “cal gent amb bagatge i experiència al capdavant de les institucions”. També ha aprofitat per carregar contra els pactes poc coherents d’altres formacions, tot defensant que els assolits amb Acció, Liberals i Ciutadans Compromesos sí que ho són.

Des de la formació, s’ha defensat que calia un acte d’aquest tipus, tot i que les llistes ja es van validar ara fa unes setmanes. “En campanya, acostumen a parlar molt de programa i propostes però no tant dels candidats i a Andorra l’aspecte personal és molt important a l’hora de votar”, ha explicat. En certa forma, la idea era fer una “mobilització de tropes”, com ha reconegut prèviament a atendre els mitjans. A la sala principal del Complex Esportiu i Sociocultural d'Encamp, una de les territorials que es preveuen més ajustades, han assistit prop de 200 persones, inclosos la gran majoria de membres de les llistes -amb excepció dels que formen part de Liberals i Acció-.

Ja en l’acte, el seu inici ha estat contundent. S’ha mostrat convençut que DA guanyarà les eleccions. De fet, fins i tot ha volgut treure pit que no només són l’única formació present a les set territorials sinó, també, que “tenim opció de guanyar a tot arreu”. Així, ha assegurat que “podem recuperar Escaldes i Andorra la Vella i vèncer a Sant Julià”. I això, ha avançat, “ho farem jugant net i en positiu, sense anar en contra de ningú ni fent aliances estranyes”.

I aquí és on s’ha referit als pactes que el PS ha assolit en algunes parròquies, particularment a Ordino (amb la formació d’Enric Dolsa) i a Encamp (amb Agrupament Encampadà). “Els electors hauran de jutjar la seva coherència”, ha apuntat.

Assistents a l'acte de Demócrates.
Assistents a l'acte de Demócrates.

En canvi, ha defensat la política de pactes dels ‘taronja’, malgrat que suposi enfrontar-se a la nacional o a Escaldes amb partits amb què es va conjuntament a algunes parròquies. Sobre aquest fet, ha argumentat que “és Acció qui ha d’explicar” el perquè ha fet llista a la Massana. En tot cas, Espot ha volgut destacar que només han teixit acord amb partits que han format part del Govern de coalició. En canvi, ha remarcat, hi ha qui “ha fet aliances amb qui no té cap coincidència” amb l’únic objectiu de “desbancar qui sempre ha estat la primera força a la parròquia”.

Davant els pactes “coherents” que, afirma, ha fet la seva formació, Espot ha criticat que “hi ha qui ha fet aliances amb qui no té cap coincidència” tot amb l’únic objectiu de “desbancar qui sempre ha esta primer força a la parròquia”0

El candidat ‘taronja’ també ha posat en relleu que “som un partit capaç de presentar gent renovada però amb experiència”, llançant un dard cap al PS, per la seva llista nacional. I ha advertit que els pròxims quatre anys tindran “moments de turbulències”. Davant aquest futur, ha alertat que cal que “a les institucions hi ha d’haver persones renovades però amb capacitació i experiència solvent”.  

La presentació d’Espot ha estat la primera de les vuit de la nit. Posteriorment, han anat passant els integrants de les diferents candidatures, amb un guió força clar: tots han volgut defensar la seva capacitat per afrontar els reptes que, a partir del 2 d’abril, ha d’afrontar el país. “Tenim un projecte de confiança, amb llistes sòlides i solvents que poden donar resposta a les preocupacions de la gent d’Andorra”, ha assegurat el cap de llista a Encamp, Jordi Torres. Abans, el ja conseller general ‘in pectore’ a Canillo, Guillem Casal, ha volgut glossar la figura d’Espot i defensar que no és DA qui ha de justificar el perquè a la parròquia hi ha una sola llista: “pregunteu-ho als altres partits”.

Després de Berna Coma com a representant de la llista ordinenca, qui ha pres la paraula ha estat Carles Naudi, candidat de l’aliança amb Ciutadans Compromesos a la Massana. I ha volgut començar defensant que “Espot és el millor per ser cap de Govern; és un honor fer front comú per aportar idees i sumar en positiu per tot el país”. A la vegada, ha negat que “això sigui una aliança per les cadires” si no que “repetim de forma natural gràcies a la maduresa política d’aquests quatre anys”.

Espot, a l'escenari del Complex Esportiu i Sociocultural d'Encamp.
Espot, a l'escenari del Complex Esportiu i Sociocultural d'Encamp.

Un dels moments àlgids de la nit ha estat la presentació de la candidatura d’Andorra la Vella, amb Conxita Marsol al capdavant. “Soc conscient que electoralment és una parròquia difícil, però hi ha partit i tenim la solvència de la feina ben feta per guanyar”, ha manifestat. Abans de finalitzar, no s’ha estat de posar en relleu que "a alguns ens ha tocat anar a Canillo i a altres a Andorra la Vella", en una clara referència al fet que Casal va ser un dels membres del partit que més va pressionar perquè l’excònsol acceptés el repte de la territorial de la capital.

Per la seva banda, Helena Mas ha admès que “l’escenari a Sant Julià ha canviat” amb la no presència de Terceravia, però ha advertit que “haurem de treballar molt”. La darrera candidata territorial a aparèixer ha estat Trini Marín, amb la llista conjunta amb Acció a Escaldes, definida per Espot com a una “extraordinària ministra de Funció Pública”. La cap de llista ha entomat “el gran repte” que suposa la parròquia. “Estic segur que DA és la millor opció i que guanyarem amb la força i l’ajut de tots”, ha comentat.

Per tancar l’acte, ha tocat la presentació de tota la llista nacional. Espot ha defensat que “som una força inclusiva i transversal”, tot recordant que hi ha gent de Demòcrates però també de Ciutadans Compromesos, Acció Comunal d’Odino, Units pel Progrés d’Encamp i independents. “És exemplificant de l’equilibri entre experiència i renovació que sempre busquem a DA”, ha remarcat, tot posant l’exemple de Meritxell López, la seva número 2. Totes les presentacions s’han fet amb el lema que la formació durà a la campanya: la paraula ‘Confiança’.

Comentaris (42)

Trending