Espot espera que el “vot judicial sigui un preludi” d’una bona participació electoral

El candidat demòcrata a la reelecció presenta a Ordino una bateria de propostes ja impulsades o que es volen acabar de promoure vinculades a la sostenibilitat i la lluita contra el canvi climàtic

Xavier Espot amb Gemma Riba a Ordino.
Xavier Espot amb Gemma Riba a Ordino. demòcrates

El candidat demòcrata a la reelecció i actual cap de Govern en funcions, Xavier Espot, espera que “el vot judicial sigui el preludi” d’una alta participació electoral i una “festa de la democràcia” que espera que els port a la revàlida de la victòria. Espot ha fet aquestes prediccions a Ordino, on ha presentat una bateria de propostes ja impulsades o que es volen acabar de promoure vinculades a la sostenibilitat i la lluita contra el canvi climàtic.

Espot ha recordat que “la llei de sostenibilitat que vam aprovar albira un nou paradigma en el creixement urbanístic del nostre país” introduint un factor com la “capacitat de càrrega”. Per al líder demòcrata, “farà com no pot ser d’una altra manera reordenar l’edificabilitat i en certa manera reduir l’edificabilitat”. Espot ha pronosticat que tot plegat ja s’implementi durant la propera legislatura i que “puguem limitar una zonificació per preservar determinades zones del país lliures de l’especulació o destinades a persones que viuen de forma permanent al país”.

El líder taronja s’ha referit a la necessitat de gestionar més i millor els boscos en col·laboració amb els comuns, la declaració del conjunt del país com a Reserva de la Biosfera i la necessitat d’elaborar una nova llei de l’aigua per resoldre el problema competencial en un moment d’“escassetat d’aigua”. Xavier Espot ha destacat també la gestió de l’energia elèctrica, es tirarà “endavant el parc eòlic del Maià” i fer “més i millors parcs fotovoltaics”.

El candidat demòcrata ha tornat a insistir, fent balanç de la campanya que acaba aquest divendres, que li queda una “sensació agredolça pel que ja tothom sap, que m’ha disgustat i m’ha desviat una mica dels meus objectius”. Amb tot, la campanya ha estat “en positiu, hem fet una campanya de molta proximitat” i ha destacat “la quantitat d’equips que tenim. Això ho fa tota la força del nostre projecte polític”. També ha ressaltat que “per part de l’oposició, llevat d’excepcions comptades, la campanya ha estat neta”. Espot ha manifestat que considera que la campanya “ha anat a més” els darrers dies i això fa que sigui possible revalidar la victòria electoral i, fins i tot, aspirar a una majoria absoluta.

BALANÇ DE CAMPANYA

Les candidatures de Demòcrates+Liberals d’Andorra la Vella, de Demòcrates+Accions d’Escaldes-Engordany i de Demòcrates+Independents de Canillo, han dedicat aquest darrer dia a fer balanç de la campanya. Conxita Marsol l’ha definida “com intensa”, i ha destacat que “ens ha permès aprofundir amb els nostres ciutadans els projectes per a la parròquia”. Ha assegurat que l’acaba amb “unes sensacions molt bones, que esperem que es traslladin el 2 d’abril a les urnes”.

IMG 4560
Candidats demòcrates a Andorra la Vella.

En el cas de Trini Marín, ha destacat sobretot haver pogut “conèixer de més a prop els neguits dels escaldencs”, els quals sobretot estan relacionats amb l’habitatge i el poder adquisitiu. Ha refermat en aquest sentit la importància que les institucions treballin de la mà, “la millor manera d’aportar solucions als reptes” i poder tirar endavant projectes, com el que s’impulsarà a la parròquia d’habitatges de lloguer assequible.

Finalment, Guillem Casal, ha celebrat haver pogut arribar a molta gent aquests dies, haver “traslladat els nostres projectes”, fet que, tenint en compte que la parròquia només compta amb una llista “implica una responsabilitat afegida”.

 

Comentaris (7)

Trending