Demòcrates pretén intensificar la promoció comercial perquè no se n’ha fet prou

Espot justifica la creació, si tornen a governar els taronges, d’un ministeri que uneixi turisme i comerç per tal de millorar les sinergies

Xavier Espot i Xavier Sopena passejant per l'avinguda Carlemany.
Xavier Espot i Xavier Sopena passejant per l'avinguda Carlemany. Toni Solanelles

Demòcrates “tornaria a fusionar les competències de turisme i comerç” sota el paraigua d’un mateix ministeri si tornen a governar per tal de fer millors campanyes de promoció comercial. En certa forma, el candidat a la reelecció, Xavier Espot, ha reconegut que en aquesta matèria no s’ha fet prou i cal intensificar-la. La unió dels dos departaments permetria establir sinergies i no deixar comerç només com una qüestió “registral o administrativa”.

Espot ha comparegut amb el candidat número 9 a la nacional, l’advocat Xavier Sopena, a l’avinguda Carlemany per exposar un parell d’idees sobre comerç. Ha assegurat que, especialment en relació amb la pandèmia, “s’ha fet força feina” amb la política d’ERTOs i crèdits tous que han possibilitat el sosteniment de molts establiments i que ara hi hagi un efecte “rebot” positiu a nivell econòmic. Però també veu mancances en la promoció.

Segons Espot, cal “intensificar molt més les accions i fer més i millors campanyes publicitàries”. Lligant comerç i turisme, consideren els demòcrates, es podrien fer més bones actuacions per fomentar el consum o promoure el comerç al detall. Espot també ha ressaltat la “funció federativa” que pot jugar l’administració per tal de contribuir, juntament amb les patronals, els privats i ens com la Cambra de Comerç a fer comerços de més nivell i poder disposar d’un personal més qualificat.

I és que, ha explicat el candidat demòcrata, ara que “es pot comprar des de casa” s’ha de poder oferir al client “una experiència de compra” que vagi més enllà del producte estricte, més encara quant a través de plataformes diverses fins i tot en preus Andorra no és sempre ja competitiva.

Comentaris (11)

Trending