Demòcrates portarà l’EFPEM a la Cortinada

La intenció dels candidats taronges ordinencs és traslladar l’escola a l’antic centre de la natura

Les candidates demòcrates a l'antic centre de la natura i Casa Masover.
Les candidates demòcrates a l'antic centre de la natura i Casa Masover. demòcrates

Demòcrates té intenció de traslladar a l’antic centre d’interpretació de la natura l’EFPEM, que actualment està situat al centre de tecnificació (CTEO). La voluntat és continuar omplint de vitalitat espais que han tingut i continuen tenint un valor patrimonial important però que potser no disposen de l’ús que caldria.

La número 1 de la llista d’ACO + DA + Liberals d’Ordino, Sandra Codina, ha defensat la ubicació -l'antic Centre d'Interpretació de la Natura de la Cortinada i Casa Masover-, en plena natura i ben connectada, com a idònia perquè els alumnes puguin formar-se en l’àmbit esportiu i de muntanya. A més, les instal·lacions no requereixen d’una gran inversió per acollir l’EFPEM. Codina ha ressaltat que aquest projecte dona continuïtat a la voluntat de Demòcrates de donar ús i valor al patrimoni arquitectònic del país, com s’ha fet amb l’Hotel Rosaleda, Radio Andorra, l’Hotel Casamanya o Casa Rossell, aquests dos darrers a la parròquia ordinenca.

De la seva banda, la candidatura demòcrata-liberal de Sant Julià de Lòria ha anunciat, des del centre de la vila, el seu suport a un projecte d’habitatge de lloguer a preu assequible, especialment destinat a les persones grans i a les persones amb discapacitat. Seran pisos que comptaran amb suport, perquè aquests dos col·lectius “puguin viure de forma autònoma”, ha explicat la candidata Helena Mas.

sant ju mas leon
Helena Mas i Joan León passejant pel centre de Sant Julià.

La laurediana ha manifestat que es tracta d’un model molt interessant d’habitatge “perquè descentralitza altres tipus de recursos com les residències sociosanitàries”. “Tots volem estar a casa”, a través d’un model d’atenció “centrada en el pacient i l’atenció comunitària”, ha afegit.

Comentaris (2)

Trending