Concòrdia vol destinar la taxa turística a compensar la petjada ecològica del sector

També es defensa la creació d’una aplicació mòbil que permeti consultar tota l’oferta del país, des de rutes naturals a la xarxa de museus

Les candidates de Concòrdia davant Ràdio Andorra.
Les candidates de Concòrdia davant Ràdio Andorra. CONCORDIA

Els diners de la taxa turística s’han de destinar a corregir la petjada ecològica que provoquen els visitants. Així ho entén Concòrdia, que també vol aprofitar els recursos generats amb la figura impositiva per crear una aplicació mòbil que reculli tota l’oferta del Principat. Així ho ha explicat la número 2 de la llista nacional de la formació, Núria Segués, justament al costat de seu del ministeri del sector i d’Andorra Turisme, Ràdio Andorra.

“Disposem d’elements atractius que cal potenciar davant el turisme de masses”, ha defensat la candidata, tot argumentat que “hem de potenciar l’oferta de qualitat que gira entorn el nostre patrimoni natural, tot garantint la protecció de l’entorn”. Paral·lelament, però, admet que no es pot deixar de banda la neu. “És un pilar de l’economia, però hem de mirar cap al futur i veure com el canvi climàtic tindrà un impacte”, ha indicat. En canvi, sí que es mostren contraris al “turisme de parc d’atraccions o d’activitats inconnexes”.

Sobre la taxa turística, Segués ha apuntat que “potser caldrà incrementar-la de forma marginal”. A la vegada, considera que la destinació dels diners recaptats ha de ser “compensar i reduir la petjada ecològica que deixen els turistes”. També a la creació “d’una aplicació mòbil on es concentri tota l’oferta del país”. Aquesta inclouria rutes de muntanya o culturals però també la xarxa de museus, entre altres atractius.

Des de Concòrdia, a més, es deixa clar que no s’apostarà en cap cas per un recinte multifuncional. La seva proposta és l’espai cultural a la zona de Casa de la Vall. Per acollir esdeveniments de gran format, s’entén que “es pot aprofitar espais ja existents”.


ESCALDES-ENGORDANY

Per la seva banda, el cap de llista escaldenc, Ramon Tena ha defensat que cal “impulsar un pla hidrològic nacional”. Aquest tindria “l’objectiu de ser conscients de quins recursos tenim i quins podem gastar per poder planificar el creixement”. També es proposa que el consum elèctric tingui tarifes per trams per penalitzar els grans consumidors.


ANDORRA LA VELLA

A la capital, el número 2 de la llista territorial, ha apuntat que “cal continuar i aprofundir en el procés de transformació digital de l’administració”. Això implicarà “una redifinició de tots els processos i de la majoria de llocs de treball”. El pla seria “a mig o llarg termini” i caldria “treballar conjuntament entre tots els ministeris”.

Comentaris

Trending