Baró assegura que no té cap credibilitat el que promet Demòcrates

El candidat de PS SDP+ ha parlat de mobilitat i ha posat en dubte el compromís de DA de tirar endavant el vial de Sant Julià aquesta legislatura

Pere Baró i Susagna Vela a la parada de bus de Prat de la Creu
Pere Baró i Susagna Vela a la parada de bus de Prat de la Creu

“Demòcrates va prometent coses durant els 15 dies de campanya, i després no ho compleix. Porta fent-ho 12 anys. Les seves promeses no tenen credibilitat”. Així s'ha expressat Pere Baró, número 4 de la llista nacional de PS SDP+, sobre el compromís de DA de tirar endavant el vial de Sant julià aquesta legislatura. És a dir, que no s'ho creu. Les declaracions les ha fet davant la premsa mentre exposava la proposta socialdemòcrata per millorar la mobilitat del país.

La coalició no està en contra de bus gratuït, però volen “un servei que funcioni”. Baró ha criticat que el sistema actual es va acabar imposant a les companyies de transport i diu que només cal escoltar la ciutadania que “no està contenta perquè els autobusos no passen quan ho han de fer i moltes vegades s'han de quedar a terra perquè van plens”. Per aquest motiu volen revisar les concessions, les freqüències, plantejar desdoblaments de línies i mirar d'ampliar horaris. Com a exemple del mal funcionament de les línies han citat els periodistes a la parada de bus de Prat de la Creu on "no hi ha ni un cartell informatiu amb les línies que hi paren".

D'altra banda, preveuen fer, si governen, plans de mobilitat sostenible entre parròquies i a escala nacional on no només es contempli la mobilitat amb cotxe i autobús. Un exemple és el tramvia que sí veuen possible i s'han compromès amb l'associació Andrail a estudiar a fons la proposta. També contemplen el tren com a mitjà de transport extern tot i que entenen que per aconseguir-ho cal negociar amb els dos països veïns i la Unió Europea.


ENCAMP

La candidatura de PS+Agrupament Encampadà ha refermat la voluntat d’implantar l’escolarització pública i gratuïta per als infants de 0 a 3 anys. Igualment, s’allargaran les activitats extraescolars fins als 12 anys. Aquestes son dues mesures que des de la candidatura a Encamp s’entén que han de contribuir a recuperar la taxa de natalitat, que avui és un 50% inferior a la de deu anys enrere. Així ho ha explicat la número 2 de la llista territorial, Susagna Venable, que considera que l’encariment de la vida “està complicant molt que les famílies es plantegin tenir un fill”. D’altra banda, també es vol dotar de més prestigi la formació professional i alhora possibilitar el contacte entre les empreses de la parròquia i els estudiants per tal que aquests puguin realitzar les pràctiques.


ESCALDES-ENGORDANY

Els candidats de PS SDP + a Escaldes entenen que l’aigua termal s’ha d’aprofitar com a font d’energia per alimentar la xarxa de calor i fred que FEDA ha construït a la parròquia. Això permetria ampliar-la, segons han explicat, així com avançar en els objectius de reducció de la dependència energètica de l’exterior i de sostenibilitat. “El país ha d’anar cap a una energia sostenible”, ha manifestat la número 2 de la llista territorial, Elisabet Zoppetti, assenyalant l’impacte del canvi climàtic al país. “No ens hi hem d’adormir, hem d’anar endavant i fer passos ferms i decidits”, ha declarat la candidata.

Comentaris (3)

Trending