Andorra Endavant i la resta de partits descarten accions per les ‘excedències polítiques’

La formació de Carine Montaner i el PS asseguren que si mai tenen l’oportunitat impulsaran canvis legals per evitar actuacions com les promogudes per Crèdit Andorrà però cap formació es planteja recórrer a la junta electoral

Un moment d'una sessió al Consell General.
Un moment d'una sessió al Consell General. DEMÒCRATES

Ni Andorra Endavant ni cap altra de les formacions que es presentaran a les eleccions del 2-A no impulsaran cap acció legal per tal que s’aclareixin si les ‘excedències polítiques’ s’adeqüen a la legislació vigent i al marc constitucional. Sí que la formació que lidera Carine Montaner i el Partit Socialdemòcrata (PS) tenen clar que si mai tenen l’oportunitat de governar o incidir directament en la governabilitat impulsaran canvis en la legislació per evitar actuacions com les promogudes per Crèdit Andorrà.

No hi ha cap de les sis formacions que concorreran als comicis en la circumscripció nacional que pensin fer, ni tan sols, una consulta a la junta electoral. Concòrdia no té cap previsió de fer cap recurs i Liberals assegura que aquesta dificultat no se li ha plantejat. Acció i Demòcrates no responen a la qüestió i el PS diu que “davant la junta electoral no” es farà cap actuació “però el que sí que podem dir es que reveurem la legislació” quan tinguin “marge de maniobra per fer-ho”.

Els dirigents d’Andorra Endavant Marc Monteagudo, Carine Montaner i Noemí Amador.

Relacionat

Andorra Endavant confirma la seva participació a les eleccions a Sant Julià de Lòria

Carine Montaner ha explicat que Andorra Endavant ha decidit no dur a terme cap actuació perquè així els ho han demanat els dos candidats que s’han trobat amb el problema, en ser tots dos empleats de la mateixa entitat bancària. De fet, si fos pels candidats -un dels titulars de la territorial de Sant Julià i un suplent de la candidatura d’Ordino- no s’hauria revelat ni el nom de l’empresa ni res de res. “Tenen molta por de perdre la feina”, ha manifestat la candidata fins ara parlamentària no adscrita.

Els dos candidats d’Andorra Endavant que s’han trobat amb l’exigència d’haver d’agafar una excedència l’han signada per dos mesos i ja s’espavilaran a buscar una altra ocupació per aquest temps. Montaner, que ha qualificat de “brutal” la situació viscuda també ha afirmat que no vol fer més soroll amb aquest tema per respecte a la voluntat dels seus candidats, “però quan entrem a governar ja canviarem la llei”.

Cesar Marquina durant la compareixença d'aquesta tarda.

Relacionat

Embolic governamental amb les ‘excedències polítiques’

La candidat d’Andorra Endavant ha assegurat que tan aviat com pugui canviarà la legislació en matèria laboral i la que s’escaigui “per protegir aquestes persones que es volen presentar a les llistes. No es poden produir situacions com aquestes, em trenquen el cor”. D’altra banda, fonts del PS han assegurat que quan en tinguin l’oportunitat “reveurem la legislació per incloure disposicions en la normativa laboral que dissuadeixi i prohibeixi qualsevulla actuació i limitació en l’exercici de de la participació en la vida política”.

Etiquetes

Comentaris (4)

Trending