Primeres converses a Ordino per fer un front unitari contra Demòcrates per a les comunals

Les trobades ara per ara han estat “informals” per comprovar “els plantejaments” de cada formació  en virtut als comicis del desembre

Una imatge del comú d'Ordino.
Una imatge del comú d'Ordino. ARXIU

Les formacions polítiques amb representació a Ordino ja han mantingut diverses trobades en vista a avaluar els “plantejaments” de cadascuna d’elles en relació amb les properes eleccions comunals. La voluntat, a ser possible, és poder fer un front unitari per plantar cara a ACO-Demòcrates, que fa molts mandats que ostenta la majoria i que, segons les fonts, “no està sabent encarar els problemes reals que afecten a la parròquia”.

Hi ha hagut trobades bilaterals i d’altres de més àmplies. En algunes de les reunions hi han coincidit, com a mínim, representants de Concòrdia -que haurien assistit a una trobada per casualitat i sense saber-ho i, ara per ara, s'han desmarcat de la qüestió-, d’Andorra Endavant i de Liberals. Les fonts consultades han assegurat que la majoria de formacions tenen clar que perquè hi hagi possibilitat de donar un gir en la política comunal ordinenca i que la majoria que lideri la corporació canviï de color només hi pot haver dues alternatives entre les quals triar el dia de les urnes.

Amb tot, les fonts consultades han explicat que hores d’ara només s’han mantingut converses per saber si és possible fer l’esmentat front unitari que el comitè parroquial liberal o les persones que han defensat Andorra Endavant en les darreres eleccions generals creuen que és l’única alternativa viable per mirar de fer fora de la majoria comunal els demòcrates. A una eventual llista única de l’oposició s’hi voldrien afegir totes les sensibilitats polítiques de la parròquia.

Les fonts consultades han explicat que és un bon moment per fer un front unitari perquè hi ha, consideren, un important desgast demòcrata -amb diferències, fins i tot, entre alguns dels consellers de la majoria- i, també, un cert cansament ciutadà, que s’hauria incrementat durant aquest segon mandat de Josep Àngel Mortés.

Comentaris (17)

Trending