La Batllia habilita la sala magna pel vot judicial

L’entrada i sortida per dipositar el vot es farà per la porta del darrere, a peu de carrer i que dona accés gairebé directe a la sala de votacions, perquè d’aquesta manera es deixa lliure el vestíbul de la Seu de la Justícia

PXL 20231130 103545126
PXL 20231130 103545126

La sala magna de la Seu de la Justícia que fins fa ben poc ha acollit el judici de la BPA serà les dues pròximes setmanes l’espai on es dipositarà el vot judicial que les passades eleccions generals va suposar el 15% del total. L’entrada a la sala es farà des de la porta del darrere de l’edifici de manera que el flux de gent que entri i surti no interactuarà amb l’activitat habitual de l'administració de la justícia. 

El president del Consell Superior de la Justícia, Josep Maria Rossell, ha indicat que “l'ús d’aquesta sala més àmplia facilitarà el vot als ciutadans i la feina dels treballadors de la Justícia a l’hora que dona més garanties de seguretat, que ja hi eren totes, però ara n’hi haurà més ja que des de la mateixa sala s’accedeix a una zona d’accés restringit amb caixes fortes on es custodiaran tots els vots”. Són dues sales on al final de cada jornada es dipositaran els vots a la caixa forta de la qual només en té la combinació una persona. També serà des d’aquesta sala que a la matinada de les eleccions els vots, dins les caixes precintades, custodiats per una patrulla de la policia i amb el batlle assignat a cada parròquia, sortiran direcció els comuns. 

Tant la sala magna com les sales amb les caixes fortes estan equipades amb un sistema de gravació d’imatge de tal manera que tot el procés de custòdia dels vots quedarà enregistrat. Les caixes aquest any no seran de cartó sinó unes de plàstic i que permeten un precinte segur i que s’han adquirit després de la controvèrsia sorgida al respecte les passades eleccions. 

La campanya electoral comença aquest diumenge i les eleccions comunals seran el 17 de desembre, no obstant el vot judicial es pot dipositar a partir del dilluns dia 4 de desembre a la Batllia, com és habitual, i es podrà fer fins al dia abans dels comicis. Això sí, cal tenir compte que divendres dia 8 és festiu i la Batllia estarà tancada, per contra, els dissabtes 9 i 16 de desembre estarà oberta fins a la una del migdia. Els dies feiners es podrà dipositar el sufragi entre les nou del matí i les set de la tarda.

El mecanisme no ha canviat; es podrà portar la papereta de casa o bé agafar-la a la mateixa Batllia on també es podrà fer la fotocòpia del passaport que es necessita si no la portem ja feta. Un cop allà el personal de l’administració introduirà les dades al sistema informàtic perquè consti que ja s’ha dipositat el vot i es tancarà el sobre amb el sufragi i la fotocòpia del passaport dins un sobre més gran. El batlle és qui signa totes les diligències, és a dir, tots els documents que s’emeten automàticament després de cada dipòsit. Aquesta acció la porta a terme una o més vegades al dia, depenent del nombre d’electors que acudeixen a la Batllia i malgrat no estar present tota l’estona, si algú demana que vol dipositar el vot davant el batlle, estarà disponible per acudir-hi i ser-hi present.

L’oficial de presidència de la Batllia, Jaume Freixas, ha recordat també que votar a la Batllia “vol dir deixar en dipòsit el vot i que, per tant, mentre no s’hagi introduït a l’urna del comú el dia de les eleccions, es pot retirar o canviar. Assegura que hi ha sempre algun cas d’elector que ha canviat de parròquia de residència recentment i vota a la parròquia que no li toca. Quan se n’adona torna, retira el seu vot en dipòsit i el canvia”.

 

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending