El triumvirat format per Gallardo-Estrella-Forné liderarà els ‘nous’ Liberals

La formació ara coalitzada al Govern amb Demòcrates celebra demà a la nit un congrés que té com a principal missió renovar l’executiva

Jordi Gallardo i Gerard Estrella en una de les reunions de l'executiva liberal posteriors a les eleccions.
Jordi Gallardo i Gerard Estrella en una de les reunions de l'executiva liberal posteriors a les eleccions.
Renovar l’executiva després de les eleccions generals i l’entrada del partit a la coalició de Govern. Aquesta és pràcticament la única missió que té el congrés que Liberals d’Andorra celebrarà aquest dijous a la nit en un conegut hotel de la plaça Coprínceps d’Escaldes. Si no hi ha cap ensurt de darrera hora, la formació quedarà liderada pel triumvirat format per Jordi Gallardo, Gerard Estrella i Guillem Forné.

El ministre de Presidència i Economia i Empresa es mantindrà a la presidència de la formació. Estrella, que va assumir la secretaria general de la formació després de la renúncia d’Amadeu Rossell durant el procés preelectoral en vista a poder acabar sent candidat -fet que no va assolir- passarà a ocupar ara definitivament un lloc clau en l’engranatge de la formació, més encara veient la dedicació política que el càrrec a l’executiu li exigeix a Gallardo. Finalment, Guillem Forné passarà a assumir la secretaria d’organització de la formació, just el càrrec que ostentava Estrella i que ha estat compatibilitzant fins ara.

La candidatura encapçalada per Gallardo és l’única que es presenta. I no hauria de tenir problemes per ser validada de forma majoritària pels assistents al congrés. És clar que internament hi ha moltes veus discordants, no és ni molt menys unànime la voluntat de pactar amb Demòcrates, però molts dels crítics ja ni tan sols acudiran al congrés. Una altra cosa és que es formalitzin baixes, circumstància que per ara no consta pas que s’hagi donat. Altres noms que també inclou la candidatura del president liberal són, per exemple, els de Jordi Troguet o Èric Alguacil.

Etiquetes

Comentaris

Trending