El Tribunal de Corts podria acusar l'administració de BPA d'apropiació indeguda

Comentaris

El Tribunal de Corts podria acusar els administradors designats per l’Agència estatal de Resolució d’Entitats Bancàries (AREB) per a la Banca Privada d’Andorra (BPA) d’apropiació indeguda i desobediència a una ordre judicial. Des del mes de maig, quan es va posar en marxa Vall Banc i es va fer la primera migració de clients, l’administració de BPA va deixar de satisfer la paga que havia ordenat la Batllia a alguns dels directius i gestors de l’entitat que van ser acomiadats unilateralment poc després d’esclatar la crisi.

De moment, el Tribunal de Corts ha decidit escoltar un dels gestors que des del maig no ha percebut ni un sol euro tot i que la Batllia ho havia ordenat al seu dia. De fet, durant mesos BPA va estar complint. Però una vegada es va posar en marxa Vall Banc, segons fonts coneixedores del cas, alguns dels abonaments es van interrompre. I mai més no se n’ha sabut res. Fins que ara el tribunal presidit per Josep Maria Pijuan ha decidit donar un termini breu de temps a l’administració de BPA perquè expliqui si està complint en mandat judicial i, si fos que no ho està fent, que motivi la negativa.

La resta de directius i gestors que es troben en la mateixa situació que el gestor reclamant -que va tenir el silenci i la indiferència per resposta tant dels administradors del banc com de l’òrgan judicial quan va comunicar la interrupció de l’abonament de la paga- pensa adherir-se a la petició d’aquell. I a banda d’instar la recuperació de les mensualitats fixades per la jutge (d’uns 1.500 euros en la majoria dels casos), es demanarà al Tribunal de Corts que s’acusi a l’administrador de BPA d’apropiació indeguda per haver-se ‘quedat’ les remuneracions de mitja dotzena d’alts càrrecs tots aquests mesos i, a més, que se’ls investigui, també, per desobediència a l’autoritat judicial en haver incomplert un manament dictat al seu dia per la Batllia.

Comentaris

Trending