El sector bancari es reestructura per poder aprimar les plantilles

Comentaris

El sector bancari es reestructura per poder aprimar les plantilles
El sector bancari es reestructura per poder aprimar les plantilles

Després d’anunciar uns suposats bons resultats en el darrer exercici (tot i la caiguda de beneficis), el sector bancari està immers en una notable reestructuració dels seus equips humans. O dit d’una altra manera: els tres bancs del Principat que avui no tenen cap vincle amb entitats estrangeres estan aprimant les plantilles. Mentrestant, BancSabadell mira de digerir l’espectacular creixement de recursos gestionats que ha experimentat des que va esclatar la crisi de Banca Privada d’Andorra (BPA).

Segons que ha pogut saber l’Altaveu, són diverses les fórmules i diversos els motius que estan duen les entitats a retallar les plantilles. Però en general, la motivació principal seria la caiguda de recursos que es gestionen directament al Principat. Les dades que va fer públiques fa unes setmanes l’ABA inclou els resultats consolidats dels grups, que van més enllà del volum de negoci que directament es fa a Andorra.

Quant a les afectacions entre el personal, una de les entitats hauria decidit prescindir de diferents comandaments -recursos humans, assegurances i inversions-, una altra de les entitats està promovent amb força prejubilacions a partir dels seixanta anys i, la tercera, hauria optat per no renovar contractes eventuals que afecten especialment gestors ‘de finestreta’ i personal d’un caràcter més administratiu.

Les diverses fonts consultades han assegurat que malgrat tot, el sector està patint. I que ni el ‘cas BPA’ ni el ‘cas Pujol’ ni tot el procés de suposada homologació internacional a nivell de normativa i de procediments no està ajudant gens. Ans el contrari, la plaça financera estaria en franca decadència i d’això se’n ressenten, també, altres sectors econòmics del Principat.

Comentaris

Trending