El SAAS obre un expedient informatiu al Cedre per aclarir l’actuació de la coordinadora

La decisió de la direcció sanitària respon als fets denunciats en una carta signada per tretze infermeres i a la voluntat que totes les parts tinguin els drets garantits

La coordinadora actual del Cedre, Mercè Escrig, al centre, entre el cap de Govern, Xavier Espot, i el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, i diversos responsables del SAAS.
La coordinadora actual del Cedre, Mercè Escrig, al centre, entre el cap de Govern, Xavier Espot, i el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, i diversos responsables del SAAS.
La direcció assistencial del Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS) ja està instruint un expedient informatiu per aclarir l’actuació de la coordinadora del Cedre en relació a un seguit de fets denunciats per tretze de les disset infermeres del centre. Vist l’enrenou que hi ha entre el personal de l’equipament sociosanitari, el SAAS pretén treure l’entrellat de la situació, tot garantint els drets de totes les parts implicades.

Ara per ara, han assegurat les fonts consultades, no hi ha cap voluntat de sancionar ningú. No es tracta d’un expedient disciplinari ni sancionador. Tan sols informatiu, com també havia demanat el comitè d’empresa, per aclarir què hi ha de cert i què no hi ha de cert també en els fets denunciats en la carta signada per les infermeres. “Hi ha tretze persones que amb noms i cognoms posen en coneixement de la direcció del SAAS uns fets i, per tant, això gairebé obliga a investigar-los”, han explicat les fonts consultades.

Una de les primeres coses que es farà -de fet, ja s’ha fet- és sol·licitar a la coordinadora, contra la qual es dirigeixen la immensa majoria d’acusacions i retrets, que exposi la seva visió de la situació. Que presenti al·legacions, per dir-ho d’alguna manera. Mercè Escrig hauria de rebatre, si escau, totes aquelles actituds fora de lloc -suposats crits, suposats insults, suposades vexacions…- que es referencien en l’escrit lliurat el 21 de novembre passat, durant la visita del cap de Govern, Xavier Espot, i el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet.

El procés obert amb l’expedient, han assegurat les fonts, serà el màxim de garantista, recopilant informació sobre els fets exposats, deduint testimoni de tantes persones com puguin estar al corrent de les situacions denunciades i, en certa manera i parlant planerament, destriant el gra de la palla. Les fonts consultades han assegurat que entre el que s’aclareixi en el marc de l’esmentat expedient i la feina que en surt de les taules de treball que ja s’han posat en marxa s’hauria d’intentar redreçar el rumb al Cedre.

 

-

Relacionat

L’anterior coordinadora del Cedre es desmarca del mal ambient al centre
-

Relacionat

El Cedre o una guerra amb fractura oberta
-

Relacionat

El comitè d’empresa del SAAS reclama a la direcció obrir un expedient per investigar anomalies al Cedre
Mercè Escrig es dirigeix als principals responsables del SAAS i a la secretària d'Estat de Salut durant la visita de dijous.

Relacionat

Les crítiques pel malestar al Cedre se centren ara en la coordinació

Comentaris (4)

Trending