El comitè d’empresa del SAAS reclama a la direcció obrir un expedient per investigar anomalies al Cedre

Els delegats del personal consideren positiva la decisió d’organitzar taules de treball -que s’han començat a activar aquest dijous- per millorar la situació al centre sociosanitari

-
-
El comitè d’empresa del Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS) ha reclamat a la direcció que obri un expedient informatiu per indagar què hi ha del cert i si han superat els límits reglamentaris establerts en relació a uns fets descrits per una part de la plantilla del Cedre en una carta que fa uns dies van fer arribar tant als delegats de personal com a la cúpula de l’organisme gestor dels equipaments sanitaris públics. Tot plegat s’emmarca en el clima enrarit que es viu al centre sociosanitari, i al qual se li vol donar solució posant en marxa un seguit de taules de treball on representants del propi personal debati la situació i hi dissenyi de forma consensuada els remeis.

La carta, segons que han explicat fonts de l’esmentat comitè d’empresa, va ser tramesa el dia 21 d’aquest mes, el mateix dia que el cap de Govern, Xavier Espot, i el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, visitaven el centre per mirar de calmar els ànims i reunir-se amb els treballadors. Els delegats de personal consultats s’han estimat més no fer públics els fets que es detallen en la missiva per no contribuir a encendre més el foc. Però sí que el comitè considera que caldria obrir un expedient per tal d’investigar el que allí s’exposa. No consta, ara per ara, que s’hagi obert cap procés d’investigació formal.

Ben al contrari, segons altres fonts, properes als promotors de la carta, els implicats estarien esperant una resposta per part de la direcció del SAAS en propers dies. D’aquí que tampoc des d’aquest cantó s’hagi volgut exposar quines són les anomalies o almenys situacions descrites. Sí que aquestes darreres fonts consultades han assegurat que la missiva tindria el suport i signatura de tretze persones, totes d’una mateixa categoria professional que integren entre 17 i 18 persones en global.

Més enllà d’aquesta carta puntual i allò que en ella s’hi explicita, membres del comitè van estar presents a la reunió de fa una setmana llarga i en la qual “els treballadors van tenir l’oportunitat d’expressar totes les seves angoixes, dubtes i situacions en les que es troben actualment i des de fa ja un temps". Segons les fonts del comitè consultades, el personal “va poder parlar amb absoluta llibertat, essent escoltats i rebent possibles solucions per un futur proper”

En aquest sentit, el comitè d’empresa del SAAS troba “adient” la “creació d’un grup de treball amb treballadors del Cedre” per mirar de redreçar el rumb al centre sociosanitari “ja que aquest mètode ja ha funcionat en anteriors ocasions i pot ser favorable per millorar la situació”. Fonts properes a la direcció del SAAS han assegurat que els darrers dies s’han tramès les peticions formals perquè voluntaris es vulguin inscriure en la configuració de les esmentades taules. També s’hi convidarà un representant del col·legi d’infermers i infermeres. 

En global, segons el comitè d’empresa, la trobada que es va dur a terme la setmana passada “pensem que va ser una bona reunió sense reprimir ningú i deixant dir tot el que es va voler dir, valorant de manera positiva la presència del ministre Martínez Benazet i del cap de Govern, i també el caràcter distès de la reunió”. 

 

Comentaris (1)

Trending