El responsable d’Interpol Andorra entra al comitè executiu de l’organització a nivell mundial

El sotsoficial de policia Robert Guirao és un dels nou vocals d’un organisme que supervisa la feina de la secretaria general i vetlla perquè es compleixin les decisions de l’assemblea

Robert Guirao dirigint-se a l'assemblea a Santiago de Xile.
Robert Guirao dirigint-se a l'assemblea a Santiago de Xile.
Els sotsoficial de policia Robert Guirao, que és el responsable directe del departament de cooperació internacional i, en conseqüència, és el referent d’Interpol a Andorra, ha estat escollit com un dels nou vocals que integren, juntament amb un president i tres vicepresidents, el comitè executiu de l’organització policial a nivell mundial. Guirao fa anys que és molt actiu dins del col·lectiu.

El comitè executiu té encomanada la tasca de vetllar perquè es compleixin les decisions i instruccions que dóna l’assemblea general que integren membres de totes les policies del món. Tanmateix, l’esmentat buró també supervisa la tasca del secretari general de l’organització, que és qui executivament dirigeix la institució en el dia a dia. En dit comitè s’hi respecta i manté l’equilibri territorial.

Guirao és un dels tres representants europeus que integren el comitè i que han estat escollits aquests darrers dies en una cimera de l’Interpol que s’ha celebrat a la capital de Xile, a Santiago. El càrrec de vocal o delegat és per un any, i va a cavall, en aquest cas, de 2019 i 2020. El comitè executiu el presideix el coreà Jong Yang Kim, que té en les vicepresidències l’algerià Benyamina Abbad, la txeca Sarka Havrankova i l’argentí Néstor Roncaglia.

Comentaris (7)

Trending