El Raonador del Ciutadà denuncia abusos de les immobiliàries amb el temporers

La institució comença a compilar casos de treballadors de tota mena que estan sent acomiadats tot i la petició del Govern de mantenir llocs de feina

Comentaris

Marc Vila encapçala la institució del Raonador del Ciutadà.
Marc Vila encapçala la institució del Raonador del Ciutadà.
El Raonador del Ciutadà denuncia obertament que des del sector immobiliari, com a mínim alguns dels operadors, s’està duent a terme pràctiques abusives contra els treballadors temporers, als quals se’ls exigeix pagar la integritat dels mesos de contracte pactats si volen recuperar els dipòsits efectuats al seu dia. També hi ha la situació que alguns propietaris, amb el pretext del confinament, neguen a trobar-se amb les persones que han arribat al terme del contracte o que volen rescindir-lo i així no els volen tampoc retornar les esmentades fiances.

La  institució liderada per Marc Vila, que recorda que continua en funcionament per defensar els drets fonamentals de tota mena, manté que en un moment en què el Govern parla de coresponsabilitat, “i tenint en compte que aquestes persones han de deixar el país per força major, des de la Institució es lamenta profundament aquesta mena de comportaments que només busquen el lucre en un moment complicat per a tothom”.

El Raonador del Ciutadà també ha començat a recollir queixes de persones a qui s’ha rescindit el contracte laboral malgrat les indicacions del govern de mirar de protegir els llocs de treball. Tots aquests casos, tant dels temporers, com de les persones a qui s’està presumptament rescindint el contracte laboral sense motiu, s’estan compilant –amb totes les dades i documentació pertinent- per tal que el Govern en pugui fer un seguiment i no els deixi desemparats.

Els propers dies, a més, el Raonador contactarà directament amb les immobiliàries denunciades per tal que es posin en línia amb les directives de Govern. Les consultes són confidencials i gratuïtes. La institució continua rebent trucades i en la seva web (www.raonadordelciutada.ad) es poden trobar els diversos canals de contacte.

Comentaris (2)

Trending