El PS retreu a Govern que no fos present a la manifestació del 8-M

Salazar lamenta especialment que no hi assistís ningú de la Secretària d’Estat d’Igualtat i demana als grups que donen suport a l’executiu que “expliquin per què no van participar”

Salazar i Valen, durant la roda de premsa.
Salazar i Valen, durant la roda de premsa.

El Partit Socialdemòcrata (PS) ha valorat de forma molt positiva la participació assolida a la manifestació convocada amb motiu del Dia de la Dona. Des de la formació, però, s’ha lamentat i criticat el que consideren una absència destacada. Així, tant la consellera general, Judith Salazar, com la vocal del comitè executiu, Cristina Valen, han retret que no hi fos present cap representant ni del Govern ni dels partits que li donen suport.

Totes dues han volgut destacar una participació en la manifestació que, al seu entendre, s’ha de considerar molt positiva –els impulsors van parlar de mig miler de persones-. “Va ser tot un èxit”, ha assegurat Valen, que ha remarcat especialment el fet que “el jovent estava molt representat”, fet que demostra que és un col·lectiu “molt sensibilitzat amb el feminisme”. En canvi, han indicant, no tant ho està, al seu entendre, l’executiu tripartit de Demòcrates, Liberals i Ciutadans Compromesos. “Van trobar a faltar alguns grups polítics que no van estar representats”, ha apuntat la vocal de l’executiu socialdemòcrata, tot recordant que “era un moment de sortir al carrer per reivindicar drets i la lluita feminista”.

Salazar també veu insuficient que es convoqui un minut de silenci a l'exterior dels edificis de l'administració

Per la seva banda, Salazar ha dirigit especialment les crítiques cap a la secretària d’Estat d’Igualtat: “Entenem que un mínim de participació hagués estat recomanable, però no ens sobta especialment perquè quan portem iniciatives feministes al Consell General ens trobem molts cops amb el rebuig dels grups que donen suport a Govern”. La parlamentària ha instat a aquests partits a què motivin els motius de la seva absència. “Seria bo que ells mateixos expliquessin per què no van participar”, ha manifestat.

Per a la consellera general del PS, no hi ha prou amb un acte que el Govern celebrarà aquest dilluns, un minut de silencia a l’exterior de les dependències administratives. “És un avenç però insuficient”, ha comentat Salazar. De fet al seu entendre hagués estat més apropiat que s’hagués assistir a una manifestació en la qual, segons ella, “la participació era obligatòria”.

A banda dels retrets cap a l’executiu per la seva no presència a la manifestació, des del PS s’ha volgut posar en relleu que, malgrat que els darrers anys la lluita pels drets de les dones ha tingut “avenços” encara no es pot donar per finalitzada. “Encara cal un esforç grans amb punts com els micromasclismes o la bretxa salarial”, així com amb l’escassa presència de dones a òrgans de direcció d’empreses del sector privat. “Les dones som la meitat de la població, estudiem més i trairem millors resultats i en canvi estem molt poc representades”, un fet que, al seu entendre, “provoca que es perdi talent”. Per tant, ha conclòs, “hem de treballar encara de valent, i especialment des de les posicions polítiques”.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending