El PS pretén allargar l'horari d'obertura de l'escola bressol pública d'Escaldes

Comentaris

El PS pretén allargar l\'horari d\'obertura de l\'escola bressol pública d\'Escaldes
El PS pretén allargar l\'horari d\'obertura de l\'escola bressol pública d\'Escaldes

La candidatura PS Independents considera necessari adaptar els horaris de l’escola bressol d’Escaldes-Engordany a la realitat d’una Andorra on, han posat en relleu diversos membres de la formació, molts pares acaben la jornada laboral molt més tard del tancament actual de l’equipament. Així, la proposta passa per reorganitzar els torns i permetre, d’aquesta forma, ampliar el temps d’obertura de la instal·lació. 

La número 8 de la llista, Meritxell Ros, ha recordat que com a partit “sempre hem defensat la conciliació de la vida familiar i laboral” i ha posat en relleu que “molta gent que treballa al comerç no pot portar els fills a l’escola bressol comunal perquè els horaris no s’adapten a la realitat d’un país turístic”. I és que, actualment, l’equipament tanca portes molt més abans que el final de la seva jornada laboral. Per això, es fa necessari treballar per allargar aquest servei. 

La idea, ha explicat Ros, passa per “estudiar la creació d’un protocol vespre” on els responsables de la llar d’infants “puguin donar de sopar els nens, posar-los a la banyera i deixar-los en pijama”. Per a la candidatura, la fórmula per aconseguir solucionar la situació passar per negociar “una reorganització de torns”.

Un altre problema és que l’escola bressol tanca dues setmanes a l’estiu, fet que suposa una important dificultat per a aquells pares que no poden fer coincidir les seves vacances amb aquest període. Des de la formació es buscarà la forma, també reordenant torns, perquè l’equipament estigui sempre obert i, en cas contrari, es treballaria per arribar a acords amb altres llars d’infants on es poguessin dur els nens durant aquells dies. 

“La idea”, ha afirmat Ros “és obrir de dilluns a dilluns”. Al seu entendre, es poden “crear torns i que això sigui factible”. La mesura, ha indicat, també es podia ampliar a altres serveis per a nens com ara l’espai lleure ja que “els seus pares també tenen els mateixos problemes”.

Comentaris

Trending

Com la majoria de webs, utilitzem cookies (galetes), tant pròpies com de tercers, per a recopilar informació estadística de la vostra navegació i soferir-vos un servei personalitzat. Si continueu navegant, considerem que n'accepteu l'ús.