El PS portarà a la Justícia atacs racistes de les generals per evitar que es reprodueixin ara

El candidat contra el qual anaven adreçats els insults des de perfils anònims de les xarxes socials torna a concórrer als comicis, ara integrat en la candidatura d’Andorra la Vella

-
-
La direcció del Partit Socialdemòcrata (PS) ha acorda posar en mans de la Justícia els diversos atacs i insults de naturalesa racista que des de perfils anònims i via xarxes socials es van proferir a un candidat de la formació durant la campanya de les eleccions generals. Ja es va valorar llavors amb totes les parts implicades i ara s’ha decidit tirar endavant l’acció vist que el candidat torna a concórrer als comicis, ara integrat a la candidatura d’Andorra la Vella, i es vol evitar que es reiteri la situació.

L’origen magrebí de qui a l’abril era el número 13 de la llista nacional del PS, Rachid Cherkaoiu, i ara ocupa la vuitena plaça en la candidatura liderada per Dolors Carmona va comportar que des de diferents perfils anònims, durant la campanya de les generals, es proferissin manifestacions amb clar component difamatori, segons que han valorat els assessors jurídics tant del PS com del candidat que, a més a més, tenien una naturalesa o rerefons xenòfoba. Vist que ara s’estaven fent noves insinuacions -moltes d’elles lligades al fet que al seu dia Cherkaoiu s’hauria mostrat favorable a poder disposar d’una mesquita al Principat- sobre la mateixa qüestió.

El PS ha volgut tallar d’arrel la situació i ja ha elaborat el dossier que preveu fer arribar als organismes jurisdiccionals. La decisió de dur a terme l’acció ja està acordada i el més probable és que es faci via denúncia o posada en coneixement del cas per davant del ministeri fiscal. Segons un comunicat del PS, “a l'entendre del lletrat del partit, els fets poden ser constitutius d'algun delicte, i per tant el partit decideix tirar endavant les accions legals que s'escaiguin per evitar que hi hagin temptacions de reproduir qualsevol dels fets en un futur”

La formació, que encara que no ho exposa en la seva comunicació oficial ja havia tornat a detectar comentaris que tornaven a dirigir-se contra el candidat esmentat, recorda que “totes les opinions són benvingudes, evidentment, però quan es tracta d'atacs que fan referència a qualsevol condició personal de qualsevol dels candidats, des del Partit Socialdemòcrata es considera que és una situació que és absolutament inacceptable”. 

 

Comentaris (3)

Trending