El PS garanteix que treballarà per fer realitat la connexió de les xarxes d'aigua d'Andorra la Vella i Escaldes

Comentaris

El PS garanteix que treballarà per fer realitat la connexió de les xarxes d\'aigua d\'Andorra la Vella i Escaldes
El PS garanteix que treballarà per fer realitat la connexió de les xarxes d\'aigua d\'Andorra la Vella i Escaldes

Andorra la Vella i Escaldes-Engordany treballaran de bracet per poder fer realitat la connexió de les xarxes d'aigua de totes dues parròquies. Almenys aquesta és la voluntat del Partit Socialdemòcrata (PS) mostrada a través de les seves candidates a cònsol major en les respectives parròquies, Dolors Carmona i Cèlia Vendrell. La cap de llista escaldenca, a més a més, ha estat molt crítica amb Toni Martí i Rosa Ferrer, que quan eren cònsols "van anunciar a bombo i plateret el 2008" que es faria la connexió. I set anys després el projecte "està molt lluny de ser una realitat".

De la connexió n'han parlat Carmona i especialment Vendrell  aprofitant la trobada entre membres de les dues candidatures de PS Independents que s’ha fet al carrer de la Unió, just en la intersecció de les avingudes Merixell i Carlemany. L'acte que ha volgut exemplificar la voluntat de col·laboració en aquest i en altres àmbits que mantenen tant ella com la seva homòloga a la llista d’Andorra la Vella, Dolors Carmona. “Tant ella com jo anem a la una”, ha afirmat amb rotunditat.

I el tema de l’aigua i la connexió entre xarxes, ha explicat, serà una de les prioritats d’aquest treball conjunt en cas de victòria als comicis. Vendrell ha recordat “l’encaixada de mans entre Rosa Ferrer i Toni Martí” escenificada el 2008 per anunciar un projecte que “el 2015 no és encara una realitat”. L’aspirant a cònsol major per la candidatura de PS Independents ha deixat clar que, en cas rebre la confiança de la ciutadania per governar el comú d’Escaldes-Engordany es treballarà intensament per capgirar aquesta situació.

Tot i així, ha avisat que un dels primers punts a resoldre serà veure quina és la millor fórmula per a l’embrancament dels dos sistemes de distribució d’aigua. La connexió directa entre canonades anunciada en un inici, ha advertit, potser no és la més adient. “Hi ha una dificultat tècnica per la diferència d’alçada”, ha apuntat, tot posant sobre la taula la possibilitat de vincular, en canvi, els dipòsits, fet que faria “més fàcil la gestió”. Es tracta, això sí, d’una opció que s’haurà de valorar a nivell tècnic.

I justament qui haurà de fer aquesta feina serà Capesa, societat a la qual, ha reiterat Vendrell, es vol dotar de potencial econòmic suficient per poder afrontar aquest projecte i d’altres que han de garantir el subministrament d’aigua per a tota la població escaldenca. “Ampliarem el capital social”, ha remarcat, i “li donarem recursos perquè pugui tirar endavant un pla estratègic i sigui viable a 20 i 30 anys vista que tinguem aigua en qualitat i quantitat”.

Sinergies comercials

Dolors Carmona ha expressat, en el mateix acte, la voluntat de treballar conjuntament amb el comú d’Escaldes-Engordany per crear “sinèrgies” que afavoreixin les zones comercials de les dues parròquies. A més, ha assegurat que en un termini màxim de quatre mesos es volen tenir avançades les línies mestres del pla estratègic global que es vol impulsar a tota Andorra la Vella i, entre ells, una idea concreta de si cal o no convertir en zona per vianants l’avinguda Meritxell, una decisió que, ha avançat, es vol prendre consultant tots els sectors implicats. “Volem crear sinèrgies entre les dues parròquies”, ha afirmat Carmona, que ha posat en relleu que, al seu entendre, Andorra la Vella, està “una mica oblidada i se’ns està fent vella”. Per això, “volem tirar endavant el pla estratègic global” que, ha apuntat, “hem de fer entre tots, també amb Escaldes”. Segons ha assegurat, d’aquesta forma “farem un projecte global i crearem les sinèrgies necessàries per esdevenir el pol d’atracció d’Andorra”. 

La candidata a cònsol major de la capital ha apuntat que el pla estratègic contemplarà analitzar “activitats de promoció turística i també cultural” així com “l’embelliment” de les diferents zones de la parròquia. Per a Carmona, “creant el nexe d’unió amb Escaldes encara podem fer un projecte més ambiciós i que donarà resposta a més expectatives de les què tindríem només sols”. Un dels punts del pla estratègic que, ha anunciat, ha d’estar molt avançat en un termini de quatre mesos, farà referència al futur de l’avinguda Meritxell. “Hem de valorar si aquest tram ha de ser per vianants per sempre o només en dies de gran afluència”, ha explicat una Carmona que entén que “no ens hem de precipitar”. I és que, ha lamentat, “el govern comunal actual ja ha fet massa passos enrere” i “no volem caure en més”.

Carmona ha avançat les condicions que s’haurien de complir per poder donar el vistiplau a una aposta per la zona de vianants. “Estarem a favor si aquests estudis i valoracions donen resposta a la necessitat de comunicar Andorra i Escaldes a través de l’eix i si hi ha un pla viari alternatiu perquè comuniqui tota la parròquia”, ha argumentat, a la vegada que ha remarcat que la solució ha de beneficiar tota Andorra la Vella en conjunt i no només una zona en concret. En cas contrari, ha alertat, “seria tapar un forat perquè n’apareguessin d’altres”.

Comentaris

Trending

Com la majoria de webs, utilitzem cookies (galetes), tant pròpies com de tercers, per a recopilar informació estadística de la vostra navegació i soferir-vos un servei personalitzat. Si continueu navegant, considerem que n'accepteu l'ús.