El PS exigeix al Govern que expliqui d'una vegada per sempre què ha fet per frenar les irregularitats a l'hospital

Comentaris

El Partit Socialdemòcrata (PS) vol saber d’una vegada quines mesures ha aplicat (o no) el Govern per intentar acabar d’una vegada per sempre amb les irregularitats que de forma sovintejada s’estan detectant a l’hospital. Per aquest motiu la consellera general Rosa Gili ha presentat una pregunta parlamentària per la via d’urgència que el Govern haurà de respondre aquest dijous, durant la sessió de control a la qual se sotmetrà l’executiu al Consell General. 

La consellera general del Partit Socialdemòcrata (PS) Rosa Gili pretén que el Govern expliqui quines accions ha dut a terme per posar fi a les greus irregularitats detectades els darrers anys en la gestió del Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS). En l’escrit tramitat a Sindicatura, la política  escaldenca posa en relleu que no és el primer cop que aquest tema es tracta a seu parlamentària. De fet, indica, “fa sis mesos i mig, en aquesta mateixa sala i a l’ocasió d’un consell de preguntes a Govern, els socialdemòcrates, basant-nos en l’informe del Tribunal de Comptes del 2014 denunciaven pràctiques inacceptables en les actuacions del SAAS” així com “incompliments reiterats i sistemàtics” de diferents lleis, com ara la de contractació pública o la de finances publiques.

Gili recorda que, davant aquestes denúncies, el cap de Govern, Toni Martí, va assegurar que “no hi ha cap tracte de favor cap al SAAS” i que “tots els organismes, ja siguin parapúbliques o no, han de complir la llei”. També va admetre que no estava “satisfet de com es gestionava” la parapública sanitària. La consellera recorda que, des d’aquella sessió de control, han passat “sis mesos” i s’han fet “tres auditories jurídiques” i, fins i to, “un requeriment a la fiscalia per descartar o no possibles responsabilitats penals”.

Per això, la consellera general del PS reclama a Govern si “ens pot explicar (...) quines actuacions (relatives al personal o altres) ha efectuat de cara a evitar que es continuïn produint les reiterades irregularitats a dins del SAAS”. Gili ha remarcat que la situació va ser denunciada “fa sis mesos” des del PS i que “ja llavors el cap de Govern ens va reconèixer que les actuacions que s’havien fet no eren normal i que moltes coses no li agradaven”. Malgrat això, ha apuntat, “no tenim constància que s’hagi actuat” i, per això, “l’objectiu” de la pregunta “és tenir més informació sobre què s’ha fet per posar remei a totes les irregularitats”. 

 

Comentaris

Trending