El PS d'Escaldes proposa més rebaixa d'impostos per als nous negocis impulsats per joves

Comentaris

El PS d\'Escaldes proposa més rebaixa d\'impostos per als nous negocis impulsats per joves
El PS d\'Escaldes proposa més rebaixa d\'impostos per als nous negocis impulsats per joves

El Partit Socialdemòcrata (PS) a Escaldes-Engordany pretén ampliar les exoneracions que ara es donen a les empreses de nova implantació a la parròquia. I pretén que la reducció impositiva estigui especialment dirigida als joves. La candidatura encapçalada per Cèlia Vendrell vol donar un impuls al teixit empresarial, especialment afavorint l’obertura de negocis per part de gent jove i promovent una associació que englobi comerciants, hotelers i societats de tots els punts. Així ho ha explicat la cap de llista, que també s’ha mostrat partidària que el comú a l’hora de contractar serveis prioritzi als concursos aquelles societats instal·lades a la parròquia.

Una primera mesura del programa electoral fa referència al manteniment de les actuals exoneracions en l’impost de radicació. Així, PS Independents té clar que s’ha de seguir aplicant un 100% de bonificació durant el primer any d’existència de l’empresa i el 50% en el segon. De fet, es mostren partidaris d’anar més lluny amb aquells negocis impulsats per joves. La proposta és ampliar l’exoneració total a un segon any i, ja al tercer, aplicar el 50%. “Hem de continuar l’impuls d’instal·lació d’empreses a la parròquia i aquesta és una fórmula bona”, ha explicat Vendrell. 

La cap de llista també ha avançat que, en cas d’arribar a governar el comú, la voluntat és que durant el seu mandat la corporació prioritzi en les contractacions de serveis o subministrament les empreses radicades a Escaldes-Engordany. “Aquestes societats paguen els impostos aquí i hem de ser més favorables. En igualtat de qualitat i preu, s’ha d’escollir aquests negocis”, ha argumentat, 

Una altra proposta clau per impulsar el teixit empresarial és la creació d’una associació que englobi negocis de totes les parts de la parròquia i que no només se centri en la zona de Vivand. Aquesta es la forma, ha indicat Vendrell, perquè “entre tots puguem dinamitzar els diferents espais d’Escaldes i no únicament un”, ha apuntat. 

La candidatura també es mostra favorable a parlar amb propietaris de locals buits per incentivar el seu lloguer i que, d’aquesta forma, es puguin instal·lar nous comerços. Tot i això, la candidata a cònsol major ha recordat que els contractes són entre privats i que són ells els qui han de decidir si finalment s’arriba a un acord o no per formalitzar-los.

Comentaris

Trending

Com la majoria de webs, utilitzem cookies (galetes), tant pròpies com de tercers, per a recopilar informació estadística de la vostra navegació i soferir-vos un servei personalitzat. Si continueu navegant, considerem que n'accepteu l'ús.