El PS d'Encamp es proposa recuperar el projecte de parc natural a Pessons

Comentaris

El PS d\'Encamp es proposa recuperar el projecte de parc natural a Pessons
El PS d\'Encamp es proposa recuperar el projecte de parc natural a Pessons

La recuperació del projecte del parc natural de Pessons, la recerca d’una fórmula, conjuntament amb els ciutadans, per connectar el poble d’Encamp amb Engolasters i la zona dels Cortals, i la potenciació de la vall del Madriu. Són tres dels eixos més detacats del programa del Partit Socialdemòcrata (PS) en matèria de natura per a Encamp. Tal i com ha explicat el cap de llista, Joan Sans, potenciant els atractius naturals de la parròquia, els socialdemòcrates, en cas d'ostentar la majoria comunal, voldrien incrementar el nombre de visitants i els turistes. 

En relació al parc natural, Sans ha recordat que és una iniciativa que estava avançada al final del 2011 i que el darrer mandat “s’ha deixat de costat” quan, en canvi, al seu entendre “és cabdal per treure rèdit i tenir una nova oferta turística”. El candidat a cònsol major de PS Independents ha lamentat que “el projecte no s’ha sabut reprendre” i ha argumentat que “igual que es va fer, per exemple, amb el de Sorteny, cal incidir prop el Govern perquè puguem tenir un punt turístic de natura que sigui un atractiu”. 

Sans també ha posat en relleu la importància que tindria trobar una fórmula de connexió entre la vila d’Encamp i Engolasters i els Cortals, sobretot tenint en compte la potenciació que es vol fer a aquesta segona zona. Ara bé, ha deixat clar que el que finalment es faci “ho ha de decidir el poble” i ha advertit que la idea d’un telefèric apuntada ara fa quatre anys pels demòcrates i recuperada ara pels Liberals és poc factible ja que “difícilment trobarem inversió privada”. Una possibilitat, ha apuntat, seria una mena de trenet elèctric com el de la vall d’Incles. En tot cas, ha remarcat, la idea és fer un procés participatiu amb els ciutadans del qual sorgeixi la idea definitiva. 

Sans també ha recriminat “l’abandonament de la vall del Madriu” que, en la seva opinió, s’ha viscut durant aquest mandat. “Tot just hi destinem els 20.000 euros de l’aportació”, ha denunciat. La candidatura defensa que cal implicar-se de forma activa en aquest espai per convertir-lo en un altre atractiu de la parròquia. També ha lamentat que el pla de gestió inicialment proposat des del Govern, que “era molt interessant”, va perdre molt “quan els comuns se’l van fer seu” ja que “van començar a retallar coses que auguraven que la vall fos viva i dinàmica i que esdevindria un punt de referència a escala nacional”. 

El candidat de PS Independents també ha fet balanç de la campanya electoral que acaba aquest divendres. Ha destacat “l’impressionant treball de l’equip” i ha recordat que “vivim de prop els problemes” del Pas i d’Encamp i, per això, “podem posar sobre la taula un projecte franc i solidari”. Ha admès, però, que aquests dies el contacte amb els ciutadans els ha permès “descobrir encara més neguits” i ha assegurat que “tenim l’avantatge de ser un projecte de participació” i, per tant, “podrem tenir en compte totes aquestes aportacions”.

Comentaris

Trending

Com la majoria de webs, utilitzem cookies (galetes), tant pròpies com de tercers, per a recopilar informació estadística de la vostra navegació i soferir-vos un servei personalitzat. Si continueu navegant, considerem que n'accepteu l'ús.