El PS demana si l'heliport anirà a Escaldes i Liberals s'interessa pels informes de l'AREB

Comentaris

El PS demana si l\'heliport anirà a Escaldes i Liberals s\'interessa pels informes de l\'AREB
El PS demana si l\'heliport anirà a Escaldes i Liberals s\'interessa pels informes de l\'AREB

Les preguntes de les formacions polítiques a les oposicions, ja siguin comunals o generals, s’acumulen. Mentre la consellera del Partit Socialdemòcrata (PS) al comú d’Escaldes, Cèlia Vendrell, demana a la majoria demòcrata que es posicioni davant l’eventual possibilitat que s’acabi volent ubicar l’heliport nacional a la parròquia; el parlamentari liberal Carles Naudi ha sol·licitat a l’executiu, a través de les vies parlamentàries corresponents, que faciliti al Consell General les còpies dels informes trimestrals que hauria d’elaborar l’Agència estatal de Resolució d’Entitats Bancàries (AREB) sobre l’evolució del seu funcionament i activitat.

La consellera comunal socialdemòcrata escaldenda ha entrat a tràmit vàries preguntes que la majoria haurà de respondre de forma escrita. L’objectiu de l’escrit és conèixer la postura dels actuals rectors de la corporació en relació a la possibilitat que l’heliport nacional s’acabi ubicant a la parròquia. Des de la formació també es pregunta si s’ha rebut alguna petició per part del Govern per cedir terrenys per a la instal·lació. En l’escrit, Vendrell recorda les recents declaracions de la cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, en les quals va expressar una rotunda negativa a què l’heliport se situï a la capital. També posa en relleu que el Govern havia avaluat una altra parcel·la, situada en aquest cas a Escaldes-Engordany, concretament, a la zona d’Engolasters. Per tot això, s’ha optat per tramitar aquestes preguntes. 

La consellera demana, en primer lloc, si des del comú s’ha rebut “una demanda formal per part del Govern” per “sol·licitar algun terreny a la parròquia per ubicar-hi l’heliport”. Si la resposta és afirmativa, es reclama que es lliuri a la minoria socialdemòcrata còpia de la petició així com de la contesta que s’hagi fet des de la corporació. En segon lloc, es qüestiona directament a la majoria pel seu “posicionament” en relació a la demanda que s’hagi rebut des de l’executiu.Des de PS Independents es posa en relleu que “si l’heliport a aquesta zona pot causar molèsties ni que sigui a un sol veí d’Escaldes, el posicionament serà contrari”. Vendrell, a més, defensa que abans de decidir tirar endavant aquesta instal·lació “hem de tenir un estudi seriós de viabilitat i de quins són els avantatges versus els inconvenients”. Com a alternativa a la infraestructura, la consellera socialdemòcrata al comú escaldenc apunta que una alternativa seria “potenciar l’aeroport de la Seu”, on, indica, “es podria crear una zona específica per a helicòpters”.

AREB i inversió estrangera

Al seu torn, i en el marc d’una altra institució, en aquest cas el Consell, Carles Naudi s’interessa per l’AREB i per un parell de qüestions relacionades amb la inversió estrangera al Principat. En una de les sol·licituds, el conseller liberal argumenta que “d’acord amb la Llei 8/2015, del 2 d’abril, de mesures urgents per implantar mecanismes de reestructuració i resolució d’entitats bancàries a l’article 44. 3.: ‘El Consell d’Administració ha d’elevar al ministre encarregat de les finances un informe trimestral sobre la gestió i l’actuació de l’AREB en què es justifiquin, entre altres aspectes, les actuacions de caràcter econòmic i pressupostari de més impacte dutes a terme per l’AREB durant el període esmentat.’” Per tant, “es demana a Govern còpia d’aquests informes trimestrals”.

D’altra banda, Naudi fa dues preguntes més, en aquest cas en relació a la inversió estrangera i íntimament relacionades. En un dels casos, el parlamentari qüestiona al Govern com pot ser que a petició d’un parlamentari per saber l’impacte de la inversió estrangera quant a llocs de treball creats se l’enviï a la CASS i, en canvi, aquesta informació estigui disponible a la pàgina web de la iniciativa ACTUA o s’hagi facilitat als mitjans de comunicació. La següent qüestió deriva de la primera: el conseller torna a demanar la documentació que al seu dia se li va denegar.

Comentaris

Trending