El PS demana al Govern que expliqui l'avenç de dividends de FEDA i Andorra Telecom

Comentaris

El PS demana al Govern que expliqui l\'avenç de dividends de FEDA i Andorra Telecom
El PS demana al Govern que expliqui l\'avenç de dividends de FEDA i Andorra Telecom

El grup parlamentari mixt, a partir del seu president i màxim representant del Partit Socialdemòcrata (PS), Pere López, pretén que el Govern aclareixi perquè ha hagut de recórrer a sol·licitar un avançament dels dividends de FEDA i Andorra Telecom per poder afrontar diversos problemes de tresoreria. López ha plantejat diverses qüestions a partir dels moviments financers revelats per l’Altaveu per tal que l’executiu les respongui per escrit.

En el text enviat al síndic general, Vicenç Mateu, per a la seva tramitació, el parlamentari socialdemòcrata recorda que l’executiu, com s’explica en el projecte de pressupost pel 2016, ara a tràmit en seu legislativa, preveu rebre per part de totes dues societats públiques fins a 28,8 milions d’euros fruit dels beneficis obtinguts al llarg del 2015. En concret, aquesta xifra es divideix en 26,3 en el cas d’Andorra Telecom i 2,5 en el cas de FEDA. 

El que ha generat inquietud en el PS, però, no és només que, pel que fa a la companyia de telecomunicacions s’agafin tots els beneficis i ni un sol euro es destini a reserves. L’Altaveu va publicar divendres de la setmana passada que el Govern havia sol·licitat a totes dues empreses que avancessin una gran part d’aquests diners ja que s’havien d’afrontar necessitats actuals de tresoreria. En concret, i segons aquest digital, s’haurien sol·licitat 14,5 milions d’euros a Andorra Telecom i tot el benefici previst per part de FEDA. 

Per això, Pere López reclama directament a l’executiu si és cert que s’ha fet aquesta petició a totes dues societats i, en cas de resposta afirmativa, si s’ha realitzat ja la transferència. També es demana quin són els motius que han forçat Govern a fer aquesta petició així com quina part faltaria encara per rebre durant l’any actual.

El grup parlamentari liberal també té intenció de fer arribar a l’executiu, per les vies reglamentaris de Consell establertes, una pregunta molt similar. El fet que just a principi d’any i sense el pressupost per al 2016 ni tan sols aprovat ja s’hagi hagut de recórrer als dividends de les parapúbliques neguiteja. Però el cert és que la davallada d’ingressos ocorreguda durant el 2015 respecte del que el gabinet ministerial havia previst és força notable. I les tensions de tresoreria, encara que s’esperen que puntuals, també.

Comentaris

Trending