El PS demana al Govern que concreti les funcions de l'Observatori de la Igualtat

Mostren la seva preocupació per la manca de dades sobre la violència de gènere

La consellera del PS, Judith Salazar
La consellera del PS, Judith Salazar
El Partit Socialdemòcrata ha entrat diverses preguntes al Govern relativa a l'Observatori de la Igualtat per avançar en el tema del tractament de les dades. Anteriorment ja havien fet una pregunta relativa a les indemnitzacions en casos de violència de gènere i en quins dels casos hi havia hagut insolvència. La consellera del PS, Judith Salazar ha explicat aquest dimecres que la resposta que han rebut del Govern és que es desconeixen aquestes dades.

Salazar considera que "les dades tenen molta importància de cara al disseny de les polítiques públiques, pel seguiment dels convenis internacionals i pel futur acord d'associació amb la Unió Europea on es demana un tractament específic de les dades pel que fa a les dones demanemn en quin punt es troba l'Observatori de la Igualtat".

Hi havia, segons la consellera un esborrany on no es feia esment als recursos humans. "Volem saber quines funcions ha de tenir aquest Observatori en relació al tractament de dades i quins recursos hi volen destinar. La nostra preocupació es absoluta pel que fa al tema del tractament de les dades". Salazar ha recordat que van fer una sèrie d'esmenes al Pressupost demanant més recursos per Estadística "i se'ns han tombat totes". 

Finalment, ha comentat que l'Observatori "és el mecanisme que se'ns exigeix internacionalment". La llei per a la igualtat de tracte i la no-discriminació encarregava al Govern desenvolupar els reglaments per constituir l'Observatori d’Igualtat en sis mesos. Aquest període va finalitzar el 21 de setembre del 2019, i des del PS denuncien que encara no han rebut informació per part del Govern

 

 

 

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending