El PS demana al Govern que acabi amb la 'disbauxa' de l'aeroport de Grau Roig

Els socialdemòcrates mantenen l'aposta per la instal·lació de la Seu d'Urgell

Els consellers generals socialdemòcrates, Jordi Font i Quim Miró durant la roda de premsa d'aquest dimarts.
Els consellers generals socialdemòcrates, Jordi Font i Quim Miró durant la roda de premsa d'aquest dimarts.
Els consellers generals socialdemòcrates, Jordi Font i Quim Miró han demanat aquest dimarts al Govern "que acabi amb la disbauxa de l'aeroport de Grau Roig". Pel PS l'aeroport és el d'Andorra-la Seu i el que cal és millorar la comunicació per carretera amb aquesta instal·lació. El projecte d'aeroport de Grau Roig està impulsat per la Cambra de Comerç i Miró creu que aquest tema ha de ser competència del Govern.

Font i Miró consideren que el conveni que van signar el Govern i la Cambra "està buit de contingut i és una declaració purament d’intencions" i recorden que després de la declaració d'emergència climàtica no té sentit construir un aeroport al país.

Segons els consellers socialdemòcrates, en aquella zona hi ha els principals recursos hídrics del país, la sortida d'Andorra pel túnel d'Envalira i per la carretera del port, una línia d'alta tensió i l'accès a les principals pistes d'esquí que són les de Grau Roig. "Si hi ha algun lloc on no s'ha de fer un aeroport, és allà", afirma Font.

El conseller opina que si la Cambra vol ajudar en alguna cosa que millori l'accès a l'aeroport de l'Alt Urgell. "Aquí és on hem d'apostar i aparcar l'altre projecte. Cal que el govern agafi el toro per les banyes i que fixi les prioritats ja que aquests temes es tracten d'Estat a Estat".

En relació a un heliport, Font ha assegurat que "primer cal saber quina tipologia d'instal·lació volem" i ha reconegut que és una infraestructura necessària.Pels socialdemòcrates ha de ser "dimensionat a les necessitats reals del país. Hauria de ser un heliport de muntanya per donar servei de connexió, per exemple, amb l'aeroport o per fer servei mèdic".

 

 

 

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending