El PS avisa que si Calvet és condemnat haurà de plegar per "salvaguardar" el comú d'Escaldes

Comentaris

El Partit Socialdemòcrata (PS) considera que si el cònsol menor d’Escaldes, Marc Calvet, acaba sent condemnat pels delictes de calúmnies, injúries i difamacions pels quals està processat haurà de presentar “la seva renúncia per salvaguardar la institució”. La formació no s’havia posicionat fins ara davant la situació processal en què es troba Calvet després de l’aparició d’un missatge electrònic publicat durant unes hores en la versió digital d’un diari del país en què es feien greus acusacions a l’honor de l’empresari hoteler escaldenc i un dels més ferms opositors a la transformació de l’avinguda Carlemany en una zona per a vianants Ramon Canut. Aquell comentari es va enviar des d’un dispositiu connectat a la línia telefònica del despatx professional del cònsol, malgrat que Calvet nega ser-ne l’autor.

En un comunicat, el PS assegura que “des de fa temps érem conscients de l’existència d’un procediment judicial pel qual Calvet havia de ser processat pels presumptes delictes de calúmnies, injúries i difamació després d’una querella presentada per part d’un ciutadà de la parròquia. Enteníem, però, que es tractava d’un afer entre dues persones privades, malgrat que una d’elles ocupi actualment un càrrec públic com és el de cònsol menor d’Escaldes”. No obstant, la formació remarca que “el procés judicial encara està obert i, per tant, no hi ha una sentència ferma on es condemni Calvet. Per tant, entenem que cal deixar treballar a la justícia i volem expressar tota la nostra confiança en ella perquè arribi a una correcta resolució”. I és aquí quan, una vegada hi hagi sentència, el PS creu que caldrà actuar sí o sí: “Per ara no demanem que Calvet abandoni el seu càrrec com a cònsol menor. Això sí, entenem que, si al final del procés judicial, és declarat culpable, seria ell mateix per voluntat pròpia qui hauria de prendre la decisió de presentar la seva renúncia per salvaguardar la institució. En cas que, si acaba sent condemnat, no ho fes, des de PS I sí que se li reclamaria aquesta dimissió.”

Liberals d’Andorra va demanar la setmana passada a Marc Calvet que dimitís voluntàriament o que l’executiva nacional de la formació en la qual milita, Demòcrates per Andorra (DA), el fes plegar davant del fet de trobar-se processat pels delictes esmentats. Calvet i DA van aprofitar la demanda liberal per escenificar una suposada posada del càrrec a disposició i un suport sense fissures posterior que, alhora, va comportar una dura crítica contra Liberals d’Andorra en considerar que aquest formació, en lloc de confrontar idees, l’únic que pretén es desgastar els càrrecs electes de DA.

Comentaris

Trending