El personal fix de Naturlandia preveu una desena d'acomiadaments més

Comentaris

El personal de Naturlandia este convençut que com a mínim hi haurà deu acomiadaments més entre la plantilla fixa de l’ecoparc. El clima laboral entre els empleats de la societat Camprabassa, que ja fa molts mesos que està enrarit davant l’evident manca d’un rumb clar, és des de divendres pràcticament insostenible, segons que han indicat fonts coneixedores de la situació, que han indicat que s’està dissenyant la temporada d’estiu entre un evident malestar i una completa desmotivació. 

Divendres es van executar les primeres quatre baixes forçades i no causals. I són els propis treballadors de Naturlandia que esperen quan es duran a terme la resta d’acomiadaments. Segons les fonts consultades, l’auditoria que es va encarregar a la consultora KPMG, i que entre altres coses va fer un estudi de llocs de treball i de perfil del personal ja existent, hauria establert que s’han d’eliminar catorze places fixes, quatre de les quals ja serien les corresponents als acomiadaments del darrer dia de la setmana passada.

La manca de cap explicació per part de la direcció ni de l’establiment de cap consigna encara està generant més confusió al parc temàtic lauredià, sotmès en una profunda crisi pràcticament des del seu naixement. Ni la reunió de poble convocada per la majoria de Laurèdia en Comú per exposar específicament la situació a Camprabassa, a Naturlandia, ni les declaracions i contradeclaracions, a vegades contradictòries entre elles, fetes habitualment pel cònsol major de la parròquia, Josep Vila, no han ajudat a pacificar els ànims. 

Ben al contrari, les decisions adoptades a principi d’any, com ara tancar el parc els dimarts i els dimecres pràcticament sense avisar ni informar als clients, ni tan sols a aquells que tenien el forfet de tota la temporada, no han fet res més que agreujar la situació i marcar el camí de la lenta desaparició d’un projecte que ha tingut en el Tobotronc l’única guspira d’èxit. L’actual majoria propera a DA aposta pel ràfting al Valira com l’activitat ecoturística que hauria de revitalitzar el poble. I això, sobre el paper, encara dificultaria més la viabilitat d’un projecte, el de Naturlandia, que queda molt lluny del centre del poble.

Encara que poc o molt s’esperaven, els comiats de divendres passat van agafar per sorpresa la plantilla de Camprabassa. I han obligat els caps de departaments, que tampoc no estaven assabentats de la decisió, a refer els calendaris laborals i altres mesures relacionades amb la gestió del personal. Segons les fonts consultades, els quatre acomiadats serien operaris de base amb una notable experiència en l’empresa -entre quatre i deu anys, haurien indicat de forma aproximada les fonts- que van ser degudament indemnitzats a raó del que els pertocava.

L’acomiadament va ser comunicat per un advocat extern al comú però contractat per la corporació per a l’ocasió. Va ser l’assessor legal qui es va encarregar sintèticament de comunicar individualment als malaurats escollits la situació -a les oficines que la societat té a la cota 1.600- i de lliurar-los el xec corresponent i la carta d’acomiadament que anava signada pel cònsol menor lauredià i vicepresident del consell d’administració de Camprabassa, Julià Call. 

Entre altres, els departaments que s’haurien vist afectats per les primeres baixes serien els de manteniment, activitats i parc animal. Ara, el conjunt del personal fix de l’ecoparc ja espera que en qualsevol moment s’executi una altra tongada d’acomiadaments, donant per segur que n’hi ha d’haver una desena més. El comú manté un sepulcral silenci sobre la qüestió.

Comentaris

Trending