El parquet borsari de Madrid especula amb una possible posada a la venda de la filial espanyola d'Andbank

Comentaris

El parquet borsari de Madrid especula amb una possible posada a la venda de la filial espanyola d\'Andbank
El parquet borsari de Madrid especula amb una possible posada a la venda de la filial espanyola d\'Andbank

El sector financer espanyol especula amb la possibilitat que Andbank acabi posant en venda, aviat, la seva filial espanyola. Això, almenys, seria el que haurien aconsellat diversos intermediaris a l’entitat del Centre de Negoci, conscients de la tensió que està vivint el banc i conscient que els poders politicoeconòmics d’Espanya veurien amb molts bons ulls la sortida de l’operador andorrà de la seva plaça. Així ho han assegurat ‘brookers’ que actuen al parquet borsari de Madrid.

Les diverses fonts consultades han assegurat que només es tracta d’una possibilitat i d’una recomanació que diversos assessors d’Andbank haurien donat a l’entitat. Les fonts consultades no han pogut confirmar en cap cas que la filial espanyola de l’entitat estigui formalment en venda. En canvi, sí que han assegurat que les autoritats financeres espanyoles ja fa alguns mesos que haurien deixat entreveure mostres que seria una bona pensada deixar el mercat espanyol. O en altres paraules: “Se’ls hauria convidat a marxar.”

La tensió que viu l’entitat -que afecta també el conjunt de la plaça financera, que pateix diversos mals, d’índole general i també de naturalesa local- s’ha incrementat les darreres setmanes arran de l’esclat de casos com els que afecta l’expresident del Barça Sandro Rosell o la constatació que el volum dinerari gros dels Pujol va passar per l’entitat. I que va ser des d’Andbank des d’on, probablement, s’haurien facilitat canals de sortida a d’altres jurisdiccions. 

A Espanya, i a Andorra també, es tem que esclatin nous casos que estarien lligats amb aquesta entitat i que afectarien o podrien afectar càrrecs polítics o institucionals que tenen o han tingut papers rellevants en els seus àmbits. Els assessors financers, segons les fonts, estarien recomanant una venda i, per tant, una sortida, abans que qualsevol altre impacte negatiu de certa magnitud obligui el regulador espanyol a adoptar alguna mesura de control de la filial d’Andbank. Si això passés, el valor del banc cauria en picat.

El nivell de tensió és ben palpable no ja a Madrid. També a Andorra. Diverses persones lligades a l’entitat andorrana que van tenir coneixement la setmana passada de l’allotjament en un hotel de la Seu d’Urgell de nombrosos agents de la guàrdia civil van donar per fet que al cap d’unes hores hi hauria una acció judicial i policial demanda per Espanya i autoritzada per Andorra de registre de les dependències de negoci. Era solament temor. Perquè la presència dels agents de la Benemèrita no tenia res a veure amb aquella acció. Eren especialistes del Frontex, la divisió especialitzada en control de fronteres, que estan protagonitzant una agressiva campanya de controls en la recerca de divises que surten del Principat cap a territori espanyol.

Comentaris

Trending