El papa Francesc designa el rector d'Encamp un dels seus 800 missioners arreu del món

Comentaris

El papa Francesc designa el rector d\'Encamp un dels seus 800 missioners arreu del món
El papa Francesc designa el rector d\'Encamp un dels seus 800 missioners arreu del món

El papa Francesc ha designat el vicari episcopal per a l’acció pastoral del bisbat d’Urgell i rector d’Encamp, mossèn Antoni Elvira, un dels seus vuit-cents missioners a tot el món. Aquesta figura és una nova iniciativa de Jorge Mario Bergoglio per tal d’expandir el missatge de l’Església catòlica. Francesc defineix els missioners de la misericòrdia com als “artífexs davant de tots d’una trobada carregada d’humanitat, font d’alliberament, rica de responsabilitat, per superar els obstacles i reprendre la vida nova del baptisme”.

Aquests missioners podran sobretot organitzar ‘missions per al poble’ anunciant l’alegria del perdó, celebraran el sagrament de la Reconciliació podent absoldre de tots els pecats reservats a la Santa Seu i podran ser predicadors convincents de la misericòrdia del Senyor. Elvira no és l’únic missioner del bisbat d’Urgell. El Papa també ha nomenat per aquest càrrec el vicari general de la diòcesi, mossèn Ignasi Navarri. En el conjunt de la Tarraconense, divisió eclesial de la qual forma part el bisbat d’Urgell i que engloba essencialment Catalunya i Andorra, el Sant Pare ha nomenat un conjunt de 23 missioners.

El dimarts, 9 de febrer del 2016, el Papa Francesc donarà la benvinguda als Missioners de la Misericòrdia a Roma per parlar amb ells del servei que se’ls demana, tal com va exposar a la Butlla El rostre de la misericòrdia: «Seran, sobretot, signe viu de com el Pare acull tots els qui estan a la recerca del seu perdó. Seran missioners de la misericòrdia perquè seran els artífexs davant de tots d’una trobada carregada d’humanitat, font d’alliberament, rica de responsabilitat, per a superar els obstacles i reprendre la vida nova del baptisme», segons la butlla papal de creació d’aquesta nova figura. L’endemà, 10 de febrer, Dimecres de Cendra, el Sant Pare presidirà la solemne eucaristia de l’inici del temps quaresmal i els conferirà l’encàrrec.

Comentaris

Trending