El nou Consell per la Competitivitat del Comerç 'convoca' les reunions des de Sant Cugat del Vallès

Comentaris

El nou Consell per la Competitivitat del Comerç \'convoca\' les reunions des de Sant Cugat del Vallès
El nou Consell per la Competitivitat del Comerç \'convoca\' les reunions des de Sant Cugat del Vallès

Si s’ha de fer cas de les convocatòries per a les reunions de les seves comissions de treball, el Consell Andorrà per a la Competitivitat del Comerç (CCC) deu tenir la seva seu a Sant Cugat del Vallès. És una consultora catalana la que ‘signa’ la convocatòria i a la qual s’ha d’avisar en el cas que el component titular de la comissió de treball en qüestió no hi pugui assistir. O com a mínim això és el que consta en algunes de les cartes de convocatòria a les quals ha tingut accés l’Altaveu. El Consell Andorrà de la Competitivitat del Comerç és el penúltim invent del ministeri encapçalat per Francesc Camp per mirar d’impulsar el turisme de compres. 

L’eina va ser presentada la setmana passada. I la convocatòria ‘signada’ per la firma catalana ha sorprès, i molt, a la immensa majoria dels destinataris, que, alhora, cada vegada estan més avesats a saber que els assessors i consultors i persones de confiança del Govern són persones o despatxos estrangers, especialment espanyols. L’esmentat organisme, segons que va explicar el propi Govern, “neix amb l'objectiu de generar una relació de col·laboració entre tots els agents públics i privats implicats en el desenvolupament i la implementació de les accions del Pla estratègic del turisme de compres que es va presentar a finals d’any així com afavorir el desplegament coordinat i consensuat d'aquest pla”.

Encara més: “La creació del CACC s'emmarca en la tercera fase del Pla Estratègic de Turisme de Compres corresponent a la implementació de les diferents accions per tornar a posicionar Andorra com una destinació de compres de referència”. Alhora, “el CACC -que es composa de diverses comissions de treball- esdevé un òrgan de caràcter consultiu amb les finalitats d'informació, proposta i assessorament en el desenvolupament d'accions i d'iniciatives en tot allò que afecti el comerç i el turisme de compres. De la mateixa manera ha de ser el catalitzador i el vehicle de les accions impulsades per organismes públics i privats al voltant de l'estratègia de compres”.

Quant a la consultoria que ‘convoca’ les reunions, és una firma creada a principi del 2015 i que està basada en l’experiència de la seva sòcia directora. Maria Segarra Mateu va ser la directora de comerç (i de turisme i formació, i de competència, segons els períodes) de la Cambra de Comerç de Barcelona entre els anys 2000 i 2015. Ella mateixa es defineix a les xarxes com una experta en retail, un terme anglès que estrictament significa comerç al detall, però que emmarcat en el camp que toca va una mica més enllà. Retail és un sector econòmic que engloba les empreses especialitzades en la comercialització massiva de productes o serveis uniformes a grans quantitats de clients.

Segarra explica en el seu perfil laboral que durant dues dècades ha estat “treballant al costat d'empreses (en els seus diferents formats), associacions i entitats públiques, m'ha permès conèixer en profunditat les dinàmiques d'aquest sector i les necessitats que es generen. La creació, el disseny de serveis i propostes d'actuació que donessin solució a aquestes necessitats ha estat el gran valor afegit del meu pas per la Cambra de Comerç; així com les relacions institucionals que en la seva representació s'han generat”.

Comentaris

Trending