El Morabanc es reconcilia amb la ‘Bombonera’

Els andorrans apallissen el Mònaco (95-68) gràcies a un gran segon temps que esvaeix els dubtes viscuts durant un inici dubitatiu

Hannah ha estat un dels millors en un gran Morabanc.

El Morabanc Andorra ha tornat a recuperar la màgia de la ‘Bombenera’ després de dues desfetes consecutives davant l’afició –una en lliga i una altra a Europa-. Els tricolors han superat amb claredat el Mònaco (95-68) en l’inici de la segona volta del grup A de l’Eurocup, sobretot gràcies a un excepcional segon temps que ha esvaït els dubtes apareguts al primer tram del duel. L’equip s’ha permès el luxe fins i tot de superar el mal resultat de l’anada i emportar-se el bàsquet average i situar-se en tercera posició del grup.

Els tricolors han completat un mal primer quart. No han estat fins en atac, amb molts dubtes en gairebé cada acció i on només s’han salvat Todorovic i Sy, ni en defensa, concedint massa punts. El serbi ha conduït a mitjans de període una tímida reacció, que ha permès situar-se un punt per davant -15-14-, però els darrers minuts de nou s’ha fallat en totes les facetes i el Mònaco ho ha aprofitat per arribar a marxar de vuit (17-25). Una acció personal de Hannah ha retallat la distància fins als sis punts al moment de la botzina (19-25). I encara sort que l’eficàcia dels monegascos en els tirs lliures ha estat baixat.

El panorama ha millorat sensiblement al segon quart. Primer, perquè el Morabanc ha començat a trobar el camí cap a cistella amb més facilitat, especialment per la millora de joc de Hannah. I, segon, perquè durant bona part del període el Mònaco s’ha quedat bloquejat en atac. Un triple de Hanna als dos minuts i mig ha confirmat la remuntada (28-27) i els andorrans han continuat manant en el duel, obrint a poc a poc forat fins a una màxima diferència de vuit punts (38-30) després d’un 2 1 forçat per Tyson Pérez. Al tram final del primer temps però els visitants han tornat a apropar-se al marcador amb un triple d’Ennis i cistelles de Buckner i Yeguette. I encara sort que aquest darrer ha fallat un tir lliure addicional que hagués pogut suposar l’empat. Al final, al descans els andorrans han marxat amb una mínima diferència (38-37).

El pas pels vestuaris ha anat d’allò més bé per a un Morabanc que ha tornat a la pista molt endollat. Un primer parcial de 2-9 ja donava idea de la millora col·lectiva. Els andorrans han enfortit la defensa i això els ha permès també sortir amb ràpides transicions. A Hannah s’hi ha sumat l’encert de Tyson Pérez i Sy i un Diagne que havia estat en reserva en fer dos personals al primer temps massa ràpidament. Així, la diferència s’ha anat eixamplant fins a 15 punts (62-47) a dos minuts. Cinc punts de Clemmons en el tram final del quart han permès reduir a només dotze aquest avantatge (64-52).

El darrer quart ha començat amb un triple d’Ennis que ha situat el Mònaco per sota dels deu punts, però tot just ha estat un miratge. El joc en atac del Morabanc ha continuat sent brillant mentre que els visitants cada cop trobaven més dificultats per anotar. Els andorrans han mantingut el nivell i dos llançaments exteriors de Senglin han eixamplat fins a 18 l’avantatge. Sobre la taula es posava la possibilitat de revertir el bàsquet average i l’equip ha deixat clar que no la volia desaprofitar. La intensitat tant en defensa com en atac s’ha mantingut fins al darrer instant i s’ha aconseguit un triomf contundent per 27 punts de diferència que, de ben segur, serà un bon toc de moral per a un equip que arribava tocat després de dues desfetes consecutives.

La propera setmana, els d’Ibon Navarro visitaran la pista del Ratiopharm, actualment penúltim del grup en el que es presumeix com una bona opció per fer un pas gairebé definitiu cap a la següent ronda. Abans, desplaçament a Madrid per enfrontar-se a un clàssic com l’Estudiantes.

MORABANC ANDORRA (95): Sy 9, Massenat 9, Hannah 16, Todorovic 10, Diagne 8, -cinc inicial-, Tyson Pérez 12, Llovet 4, Walker 9, Colom 0, Senglin 16 i Musli 2.

AS MÒNACO (68): Bost 7, Clemmons 12, Lacombe 4, O’Brien 0, Buckner 16, -cinc inicial-, Tillie 1, Yeguette 4, Quattara 11 i Ennis 13.

Àrbitres:  Christodoulou, Balak i Clivaz.

Parcials: 19-25, 19-12, 26-15 i 31-16 (95-68).