El ministre de Justícia i Interior i el secretari d’Estat donen positiu de coronavirus

Josep Maria Rossell ha estat diagnosticat les darreres hores mentre que Joan Antoni León va rebre la confirmació durant la jornada de divendres

El secretari d'Estat de Justícia i Interior, Joan Antoni León, amb el ministre Josep Maria Rossell.
El secretari d'Estat de Justícia i Interior, Joan Antoni León, amb el ministre Josep Maria Rossell.
El ministre de Justícia i Interior, Josep Maria Rossell, ha estat diagnosticat les darreres hores com a positiu de coronavirus. Des de divendres estava totalment aïllat i confinat al seu domicili després que també hagués resultat positiu a la mateixa malaltia el secretari d’Estat del mateix ministeri, Joan Antoni León. Cap dels dos, per ara, no ha requerit ingrés hospitalari però sí que han presentat símptomes de malestar.

El secretari d’Estat de Justícia i Interior contagiat ja feia uns dies que, com molts altres ciutadans del país i d’arreu, es trobava malament amb símptomes compatibles amb la malaltia pandèmica i finalment els resultats de les proves que se li van fer van confirmar el positiu divendres, tal com va avançar l'Altaveu sense citar el nom de l'afectat. Més enllà d’altres persones del nucli familiar de León, també el titular de Justícia i Interior va ser confinat. També presentava algun malestar i se’l va sotmetre a una PCR que finalment també ha estat positiva.

El ministre de Finances i portaveu del Govern, Eric Jover, ha explicat que els dos màxims responsables d'Interior i Justícia es troben relativament bé i confinats als seus domicilis, on ara per ara podran continuar prenent les decisions escaients al capdavant del ministeri. Jover també ha explicat que la resta d'integrants del consell de ministres treballen amb la normalitat que dóna haver d'adoptar mesures de precaució i seguretat.

Diverses fonts han assegurat que des que es van decretar les mesures d’allunyament social, els dos càrrecs anaven amb molta cura i havien reduït al màxim l’activitat presencial. No se sap quan haurien pogut contraure la malaltia. El que és clar és que l’estudi epidemiològic que s’està fent en relació al seu entorn obligarà a confinar altres persones, especialment, alguns comandaments relacionats amb el mateix ministeri.

Les fonts consultades han recordat també que pocs dies abans -just el 12 de març- que comencessin les mesures més fortes de confinament es va celebrar la festa de la patrona dels bombers on hi van assistir diversos agents i autoritats. Entre ells, han explicat les fonts, hi haurien pogut acudir alguns dels participants en el rescat de l’esquiador de Madrid infartat al Pas de la Casa que va acabar sent, suposadament, un dels focus d’entrada del virus al país.

Fins ara, que hagués transcendit públicament, s’havien sotmès a les proves corresponents tant el cap de Govern, Xavier Espot, com els ministres de Finances i Salut, Eric Jover i Joan Martínez Benazet, respectivament. Tots tres van donar negatiu a la prova. Aquest darrer, però, va explicar divendres mateix que pensava que qualsevol dia acabaria desenvolupant la malaltia encara que esperava que fos lleu, ja que després d’haver pràcticament esgotat un període de quarantena pel contacte amb un positiu (un metge amb el qual es va reunir en el marc de la seva activitat professional), a mitja setmana la seva parella, infermera del SAAS, també va ser diagnosticada i això incrementava moltíssim les possibilitats que ell també s’hagués contagiat. Epidemiològicament se’l té com a positiu, encara que, per ara, el seu cas no suma a l’estadística.

També havia hagut d’estar aïllada durant uns dies, segons les fonts consultades, la titular d’Afers Exteriors, Maria Ubach, que hauria estat contacte d’un cas positiu. En aquest sentit, les fonts consultades han assegurat que després del temps d’observació corresponent la màxima responsable de la legació diplomàtica del Principat no hauria presentat cap símptoma que fes pensar que hauria contret la malaltia, de molt ràpid contagi.

Comentaris (7)

Trending