El ministeri de Salut reconeix que hi ha moltes dificultats perquè arribi material pel sector privat

Encara que amb retard, els productes sanitaris que encarrega l’administració va arribant tant per la frontera espanyola com per la francesa

-
-
El ministeri de Salut admet que hi ha moltes dificultats perquè arribi al Principat el material sanitari encarregat pel sector privat, i malgrat que ara per ara no està constància oficial que les autoritats dels països veïns, i sobretot Espanya, hagin comissat productes, sí que no es pot garantir que més enllà dels elements sol·licitats per l’administració hi acabi havent abastiment.

El responsable ministerial en la matèria, Joan Martínez Benazet, ha explicat que el Govern i el SAAS estan fent comandes més elevades del que seria normal de determinats productes ara necessaris. “Encara que amb retard, el material encarregat per l’administració va arribant”, ha explicat el titular ministerial, que ha admès que una altra cosa és “el material que no vel al SAAS o al ministeri”.

Diversos establiments privats havien denunciat fa pocs dies que les autoritats espanyoles retenen el material que venien en vehicles d’empreses de distribució cap al Principat. Fins a tant no ha pogut confirmar obertament Martínez Benazet però la situació és la que és i de camions retinguts, ha vingut a dir, se n’estan veient a tot arreu.

A Andorra, i entre moltes altres coses, s’esperen els medicaments necessaris per poder reforçar més encara la prova pilot de tractament preventiu a certs malalts de coronavirus. Al país hi ha els fàrmacs necessaris per anar fent, però només per uns dies. Per ampliar l’abast de l’assaig cal que arribi més producte i això caldrà veure si és possible.

Martínez Benazet ha tornat a reiterar la bona resposta que està havent-hi per a la confecció de mascaretes sota criteris del ministeri, que la pròpia administració gestionarà i que tenen una qualitat força elevada, segons que ha explicat el ministre, malgrat que no es preveu que l’hagin d’usar els professionals sanitaris. De moment hi ha material millor i, en tot cas, i almenys ara per ara, el que s’està confeccionant no és homologable per estar a primera línia de front.

Comentaris (2)

Trending