El Govern treu ferro a un informe sobre el tràfic d'éssers humans

El Consell d'Europa insta Andorra a tenir un pla nacional i alerta dels treballs temporals

El ministre portaveu, Eric Jover durant la roda de premsa d'aquest dimecres.
El ministre portaveu, Eric Jover durant la roda de premsa d'aquest dimecres.
El ministre portaveu, Èric Jover, ha tret ferro a l'informe del grup d'experts sobre la lluita contra el tràfic d'éssers humans (Greta) del Consell d'Europa que exhorta el Govern a fer un esforç suplementari per protegir les víctimes. També reclama un pla d'acció nacional i més formació dels professionals que treballen en aquest àmbit.

El Govern, en boca del seu ministre portaveu Eric Jover, ha fet una lectura positiva de l'informe del grup d'experts sobre la lluita contra el tràfic d'éssers humans del Consell d'Europa. Com si fos una aplicació política de la teoria del vas mig ple o mig buit, Jover ha interpretat l'informe en clau de progressar adequadament. "Valoren positivament les passes que estem fent i que indiquen que estem en la bona direcció", ha dit i ha afegit que "són coses que ens passen amb els organismes internacional. Ens donen unes recomanacions i les hem de complir".

En l'informe, s'indica a que no s'ha identificat cap víctima de tràfic d'éssers humans al país, un fet que es deu en part als controls que es fan a les fronteres amb França i Espanya. S'han identificat, però, alguns sectors que es poden trobar en risc d'explotació, com és el cas de les estacions d'esquí, la construcció, els serveis d'hoteleria o restauració, així com els treballs domèstics. Finalment, els experts constaten que Andorra no compta amb un pla nacional per tal de lluitar contra el tràfic d'éssers humans, 

La publicació de l'informe arriba uns mesos després que es produís un cas de proxenetisme a Escaldes-Engordany. Jover ha dit que "tenim legislació, protocols d'actuació i convenis internacionals però això no et garanteix que no hi hagi casos". El ministre ha recordat que "és un afer judicialitzat i per això preferiria no entrar en detalls".

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending