El Govern proposa a Carles Àlvarez ser ambaixador al Vaticà

L'exministre de Salut assumiria també la representació a San Marino

Carles Àlvarez Marfany
Carles Àlvarez Marfany
El Govern compta amb l'exministre de Salut, Carles Àlvarez Marfany perquè sigui l'ambaixador no resident al Vaticà i a San Marino en substitució de Jaume Serra que ocupa el càrrec des del mes de desembre del 2011. Després de nomenar els ambaixadors residents, l'executiu està tancant els no residents. Àlvarez també havia sonat com a candidat a consol a les properes eleccions comunals a Sant Julià de Lòria.

Carles Àlvarez Marfany seria el cinquè ambaixador al Vaticà després de Manuel Mas, Antoni Morell, Miquel Àngel Canturri i Jaume Serra. El Govern creu que l'exministre de Salut i antic conseller de Social i Participació Ciutadana del comú de Sant Julià de Lòria és el candidat ideal per ocupar la plaça ja que es creient i es mou en l'òrbita d'una institució de l'Església Catòlica que té molt pes específic.

Les relacions entre Andorra, el Vaticà i el Bisbat d'Urgell  -que exerceix el Coprincipat-  estan regides, des de l'any 2008, per un concordat que regula jurídicament les relacions entre aquestes tres institucions. El conveni, en negociacions des del 1997, posa en un marc jurídic tots els estatuts relacionats amb la religió catòlica ja existents, com és el fet que l'ensenyament religiós als centres escolars del Principat és optatiu, així com la llibertat de religió i el caràcter no confessional de l'Estat.

L'acord també regula el règim econòmic i les contribucions escaients, així com les exempcions tributàries per a les activitats no lucratives destinades al culte, i estableix que els béns d'interès cultural destinats a finalitats religioses siguin tutelats per l'Estat

 

 

Etiquetes

Comentaris (9)

Trending