El Govern instal·larà un radar fix a l'alçada de l'Estadi Comunal

L'objectiu és reduir la sinistralitat de la via

La CG1 a l'Estadi Comunal va ser escenari d'un accident el passat 21 de maig.
La CG1 a l'Estadi Comunal va ser escenari d'un accident el passat 21 de maig.
El Govern instal·larà un radar fix a la CG1 a l'alçada de l'Estadi Comunal Joan Samarra per tal de reduir la velocitat dels vehicles i combatre la sinistralitat. Així ho han acordat aquest dilluns el ministre d'Ordenament Territorial, Jordi Torres i la cònsol major d'Andorra la Vella, Conxita Marsol. Durant la trobada han constatat que els darrers accidents en aquest punt han estat per culpa de l'excés de velocitat i també que la CG1 té una connotació urbana en aques tram malgrat semblar una via ràpida amb dos carrils. Aquest diumenge es va produir un accident i un altre el mes de maig.

El radar, que estarà instal·lat a finals d'aquest mes, ja està comprat i sancionarà aquells conductors que superin els 60 kms/hora en els dos sentits de la marxa. Des del servei de Mobilitat s'ha recordat que aquest radar fix, igual que la resta de cinemòmetres distribuïts arreu del país, tindrà una caracterització molt cridanera perquè l'objectiu no és sancionar sinó persuadir.

La decisió d'instal·lar-lo arriba després de l'accident d'aquest diumenge amb dos vehicles implicats. El conductor del Seat Leon amb matrícula andorrana, ha estat detingut en donar un resultat positiu a la prova d'alcoholèmia. Els agents que es van desplaçar al lloc dels fets van efectuar les pertinents comprovacions i proves d'alcoholèmia als conductors i el del Seat va donar 1,19 grams d'alcohol per litre de sang, motiu pel qual va ser detingut i ha passat a disposició judicial.

La passarel·la que s'ha instal·lat a la zona per als vianants, si bé ha fet més segur el pas de les persones, ha motivat que els vehicles circulin a més velocitat, ja que s'ha retirat el semàfor que hi havia per als vianants que van a l'Estadi Comunal o al Lycée Comte de Foix.

Comentaris (1)

Trending