Ordenament confia a rebaixar el nivell d’alerta a la Portalada el dimecres

El ministre Torres Falcó valora de forma positiva com es va gestionar el trànsit a la zona durant les retencions del cap de setmana

Al fons, un dels taulons afectats per la caiguda de rocs.
Al fons, un dels taulons afectats per la caiguda de rocs.

El Govern confia que, a partir de dimecres, es pugui rebaixar el nivell d’alerta a tota la zona de la Portalada, després d’haver-se hagut d’incrementar a conseqüència dels nous despreniments viscuts la setmana passada. El canvi per tornar tot l’espai afectat al nivell 2 de vigilància dependrà de finalitzar les actuacions de protecció extra que s’han impulsat arran dels incidents d’ara fa uns dies. Des del ministeri d’Ordenament Territorial s’ha volgut fer una bona valoració de com s’ha gestionat aquest cap de setmana, i especialment el diumenge, l’elevat volum de trànsit a la general 1.

Així ho ha explicat Jordi Torres Falcó, que ha posat en relleu que la decisió final està pendent de com evolucionin els treballs que s’estan realitzant per incrementar la protecció després de l’ensurt viscut fa uns dies. El ministre d’Ordenament Territorial ha recordat que “hem seguit les recomanacions dels tècnics i dels geòlegs” que segueixen l'evolució dels esdeveniments després de la gran esllavissada soferta a l'agost i que “ja hi ha una part de la cubeta que s’ha buidat”. També està força avançat el mur de formigó que se situarà darrera les taules de fusta.

Per això, des de l’executiu s’espera que aquestes actuacions s’acabin de culminar entre avui i dimecres i, ja llavors, poder retornar el nivell d’alerta al nivell 2, que és el que es mantenia a tota la zona des dels fets de l’agost. Per ara, aquest és el que hi ha a la zona nord, i per això es va poder permetre l’ús de l’aparcament frontal del centre comercial Punt de Trobada, mentre que a la part sud, la més afectada pels despreniments –que van arribar a malmetre les taules de fusta instal·lades- està a 3. Sobre aquest punt, Torres Falcó ha defensat que aquests elements “van fer la seva funció”.

Des del ministeri s’ha fet també una valoració positiva de com es va gestionar el trànsit a la zona el cap de setmana, especialment davant les importants retencions, de fins a set quilòmetres, que es van registrar de sortida cap a Espanya. “Es va garantir en tot moment que no quedessin cotxes parats a la zona per evitar incidents”, ha remarcat Torres, tot posant en relleu que “hem d’estar satisfets que hi hagi cues” perquè “això vol dir que hem tingut una bona afluència de visitants”.

Etiquetes

Comentaris

Trending