El Fòrum de la Joventut invertirà 20.000 euros en un estudi per revifar l'entitat

El treball durarà onze mesos i permetrà marcar les línies estratègiques i les accions

El president del FNJA, Joan Toribio i el representant de la Fundació Marianao, Daniel Osiàs durant la roda de premsa d'aquest dimarts.
El president del FNJA, Joan Toribio i el representant de la Fundació Marianao, Daniel Osiàs durant la roda de premsa d'aquest dimarts.

El Fòrum Nacional de la Joventut d'Andorra (FNJA) ha presentat aquest dimarts el treball que ha encomanat a la Fundació Marianao perquè fixi les línies estratègiques i les accions que permetin desenvolupar l'entitat que en els darrers anys no acaba d'aixecar el vol. L'estudi durarà uns onze mesos i tindrà un cost de 20.000 euros. Es contactarà entitats, institucions i joves perquè hi puguin dir la seva.

El nou president del Fòrum, Joan Toribio ha reconegut que l'entitat "està lluny de complir els seus objectius" i que per aquest motiu "hem decidit fer un plantejament i contactar amb uns professionals que ens puguin donar respostes perquè funcionem de veritat".

Toribio ha explicat que hi ha un preocupant descens de la participació juvenil. "Ja sabem que l'estudi no ens donarà solucions miraculoses però ens orientarà". Segons Toribio, en l'actualitat no es compleixen els objectius marcats per la llei i creu que el Fòrum "té unes responsabilitats molt elevades però no una estructura suficient".

Aquest estudi el farà la Fundació Marianao de Sant Boi de Llobregat, una població catalana amb un número d'habitants semblant al d'Andorra. Daniel Osiàs, el seu responsable, diu que l'objectiu "és conèixer la realitat social d'Andorra, les polítiques de participacio juvenil i crear estratègies per a millorar el seu funcionament". La Fundació ha fet diversos estudis d'aquest tipus.Osiàs ha indicat que "des de fa temps des de diversos punts del territori català hi ha municipis que fem projectes arrelats amb la realitat del territori".

L'estudi es dividirà en dues fases, una d'immersió i l'altra de respostes per intentar aconseguir que el Fòrum arribi a tots els joves. 

 

 

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending